Εισήγηση ειδικών: “Οχι” στις καρναβαλικές εκδηλώσεις-Απογοήτευση στους καρναβαλιστές για 3η χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισήγηση ειδικών: “Οχι” στις καρναβαλικές εκδηλώσεις-Απογοήτευση στους καρναβαλιστές για 3η χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Να θυσιάσει τα καρναβάλια για την πιθανότητα ενός Πάσχα με λιγότερους περιορισμούς αποφάσισε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να διατηρήσει τους περιορισμούς για την πανδημία για μια ακόμη εβδομάδα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων βάζει τέλος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο εφιάλτης της Όμικρον έσβησε κάθε ελπίδα για τους καρναβαλιστές. Οι Απόκριες θα θυσιαστούν και φέτος με την ελπίδα να σωθεί το Πάσχα και να εορταστεί χωρίς περιορισμούς.

«Πάγωσε» η Πάτρα
Τα σχέδια των διοργανωτών στην Πάτρα για μια ακόμη χρονιά ναυάγησαν.

Τα άρματα που ετοιμάστηκαν μαζί και χιλιάδες καρναβαλιστές δε θα παρελάσουν. 2.200 κρούσματα από τις αρχές της εβδομάδας καταγράφει η Αχαΐα, με την ανάλυση των λυμάτων στην Πάτρα να δείχνει εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου κατά 177%.

Αντίστοιχη και η εικόνα στην Κρήτη όπου μέσα σε τρεις μέρες καταγράφηκαν 4.800 κρούσματα, με το καρναβάλι του Ρεθύμνου να μην παίρνει το πράσινο φως από την επιτροπή.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος δε θα κάνει την εμφάνισή του ούτε στην Ξάνθη.

Νάουσα και Κοζάνη θα πληρώσουν κι αυτές το τίμημα της πανδημίας και αυτές τις Απόκριες.

Ο περιορισμός για τους όρθιους στην εστίαση παραμένει, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει ο περιορισμός ατόμων στα τραπέζια. Καμία αλλαγή και στην χωρητικότητα στα γήπεδα, με το όριο των 1.000 θεατών να παραμένει για μια ακόμη εβδομάδα.

Κάτω από τις 20.000 σήμερα τα νέα κρούσματα. 87 ασθενείς κατέληξαν ενώ 515 παραμένουν διασωληνωμένοι στις μονάδες. 5.101 τα κρούσματα στην Αττική και 2.391 στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από δέκα νέα κρούσματα της Όμικρον 2 εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα, τα περισσότερα στις πύλες εισόδου.

Προβληματισμός επικρατεί καθώς έχουν εντοπιστεί και διάσπαρτα κρούσματα στην κοινότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση