Εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες

Εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της εβδομάδας από τον Μιχάλη Σιούτα:

Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Συννεφιά με λίγες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί στα πελάγη 4-6, στο βόρειο Αιγαίο μεταβλητοί 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και δυτική χώρα από 10 έως 31 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 34, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 16 έως 27, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένη συννεφιά, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί, το απόγευμα Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Δυτικοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 8-9/6/2021

Την Τρίτη άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανά μπουρίνια στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Βοριάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-11/6/2021

Άστατος καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στο Ιόνιο και την Κρήτη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 12-13/6/2021

Ο άστατος καιρός θα συνεχισθεί κυρίως στις κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Αφήστε μια απάντηση