“Δράση Πολιτών”: ” Η παράταξή μας δεν αντιμετωπίζει κανένα ενδεχόμενο αποβολής”

“Δράση Πολιτών”: ” Η παράταξή μας δεν αντιμετωπίζει κανένα ενδεχόμενο αποβολής”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” του Γιώργου Χατζηβαλάση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται κανένα θέμα αποβολής της από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση αποβολής άλλης παράταξης, τότε διεκδικεί έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο.

Αναλυτικά:

“Με αφορμή την δημοσίευση του e-peraia που επισυνάπτεται, η «Δραση Πολιτών» ανακοινώνει τα εξής:

Η Δημοτική μας παράταξη δεν θέλησε να αναφερθεί μέχρι τώρα στο θέμα αυτο, για λόγους πολιτικής ευπρέπειας, εφόσον βγαίνει ωφελημένη από την εφαρμογή του νόμου.

Η «Δραση Πολιτών» τήρεισε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το τυπικό παράπτωμα που εντοπίστηκε, αφορά την συγκεντρωτική κατάσταση των δαπανών της, η οποία υποβλήθηκε σε απλό έντυπο και όχι στο υπόδειγμα του υπουργείου. Κλήθηκε να επανακαταθέσει το συγκεκριμένο έντυπο, πράγμα που έγινε. Ως εκ τούτου, δεν αντιμετωπίζει κανένα ενδεχόμενο αποβολής. Αντίθετα! Μπορεί να αυξήσει κατά έναν τους εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους.

Αν εκδοθεί απόφαση αποβολης των άλλων 2 παρατάξεων για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, η διοικούσα παράταξη του δήμου θα χάσει 3 δημοτικούς συμβούλους (2 συνεργαζόμενους και 1 προσκείμενο) και δεν θα πάρει κανέναν. Οι 3 έδρες θα μοιραστούν μεταξύ των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (την πρώτη εκ των οποίων διεκδικεί η «Δραση Πολιτών»), γιατί έχουν μεγαλύτερα αδιάθετα ποσοστά στην κατανομή των δημοτικών συμβούλων.

Όσον αφορά τις επιμέρους σκέψεις του συντακτη του δημοσιεύματος, μοιραζόμαστε τις ίδιες απορίες μαζί του. Η εν λόγω υπόθεση έπρεπε να είχε εκδικαστεί και εκδοθεί απόφαση το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και εκδικάστηκε μόλις τον περασμένο μήνα ενώ η εκδοση της απόφασης δεν αναμένεται πριν την Ανοιξη του 2022 !!!”

Αφήστε μια απάντηση