“Δράση Πολιτών” για THESS INTEC: ” Εχουμε αποδεχθεί επί της αρχής την περιβαλλοντική μελέτη”

“Δράση Πολιτών” για THESS INTEC: ” Εχουμε αποδεχθεί επί της αρχής την περιβαλλοντική μελέτη”

Εκτενή αναφορά για για την περιβαλλοντική μελέτη του THESS INTEC κάνει η “Δράση Πολιτών” με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η παράταξη του Γιώργου Χατζηβαλάση, αποδέχεται επί της αρχής την εν λόγω μελέτη, κάνει όμως τις δικές της παρατηρήσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Δόθηκε στη δημοσιότητα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιια την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην περιοχή του δήμου μας. Κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του μέσα στην προθεσμία των 45 ημερών που κρατάει η διαβούλευση. Η δημοτική μας παράταξη «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» παρακολούθησε από κοντά της εκπόνηση της μελέτης και την έχουμε αποδεχθεί επί της αρχής.

Η πρόταση για να παραμείνει εκτός του Τεχνολογικου Πάρκου η παραλιακή οδός και η ενοποίηση και επέκταση του πεζοδρόμου μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 εκφράζει και τις δικές μας ανησυχίες, γιαυτό και την υιοθετήσαμε πλήρως. Δεν θα πρέπει να παραβλεφθει όμως το πόρισμα της έρευνας του Climate Central που δημοσιεύτηκε πριν 3 χρόνια στο περιοδικό Nature και αποκαλύπτει ποιες περιοχές του πλανήτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν κάτω από την στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2050. Τότε δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή. Όμως, η κλιματική κρίση του τελευταίου έτους, την έχει επαναφέρει στο προσκήνιο.

Η Ελλάδα, ο νομός Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα η περιοχή του δήμου μας, που έχει επιλέγει για την εγκατάσταση του Τεχνολογικού Πάρκου (όπως φαίνεται και στον χάρτη ), είναι μέσα στις περιοχές που θα πληγούν. Γινεται ιδιαίτερη αναφορά στην αμμώδη και χαμηλού ύψους (μόλις 85 cm) λωρίδα γης που χωρίζει τη θάλασσα από το πίσω ευρισκόμενο έλος, η οποία κινδυνεύει να υποχωρήσει και να κατακλυστεί απο τη θάλασσα. Απαιτείται σοβαρή κρατική παρέμβαση για την αποτροπή του κινδύνου και την προστασία της ακτογραμμής. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι προβλέψεις αυτές από τους μελετητές και να ζητηθεί η συνδρομή της κεντρικής κυβέρνησης, γιατί η Περιφέρεια δεν νομίζουμε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα”

Αφήστε μια απάντηση