“Δράση Πολιτών” για σύμβαση παιδικών χαρών: “Θα μας απαντήσει ο δήμαρχος;”

“Δράση Πολιτών” για σύμβαση παιδικών χαρών: “Θα μας απαντήσει ο δήμαρχος;”

Νέο Σαββατιάτικο χτύπημα προς τη διοίκηση Τσαμασλή. Μετά την πρωϊνή ανακοίνωση του Γιαννη Μαυρομάτη γα τη συντήρηση του Unimog, έρχεται η παράταξη Χατζηβαλάση να θέσει ερωτήματα σχετικά με τη σύμβαση συντήρησης των παιδικών χαρών, η οποία (συντήρηση), όπως λέει η “Δράση Πολιτών” εκτελέστηκε πριν την υπογραφή της!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου μας, ο δήμαρχος μας κοινοποίησε την υπ’ αριθμ. 8818/2021 σύμβαση συντήρησης των Παιδικών Χαρών του δήμου μας, η οποία υπογράφηκε την 01.06.2021.

Πλην, όμως, όπως προκύπτει από την ενσωματωμένη στο έγγραφο μας ανάρτηση της σελίδας του δημάρχου στο fb, η ολοκλήρωση των εργασιών στην πρώτη τουλάχιστον παιδική χαρά (που βρίσκεται δίπλα από το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Περαια), συντελέσθηκε το αργότερο στις 25 Μαΐου 2021, οπότε και δημοσιεύθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες.

Εύλογα, λοιπόν, ανακύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

• Ποιός έδωσε εντολή για την εκτέλεση της εργολαβίας πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης;
• Ποιός εγκατέστησε τον εργολάβο στο έργο;
• Πόσο χρόνο πριν την υπογραφή της σύμβασης ξεκίνησαν οι εργασίες;
Αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που διατρέχουν οι μικροί μας φίλοι – μελλοντικοί δημότες του δήμου μας – από την χρηση προβληματικών παιχνιδιών και εγκαταστάσεων, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα έπρεπε να επιλεγεί άλλη διαδικασία, για την ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών, μετά από πρόταση της Υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εσπευσμένη διενέργεια του διαγωνισμού, η άρνηση για την επανάληψη του, η κατακύρωσή του στον ένα και μοναδικό συμμετέχοντα με το ευτελές ποσοστό έκπτωσης που χορηγήθηκε και η έναρξη εκτέλεσης του έργου, πριν καν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αφήνουν βαριά «σκιά» στο τρόπο εκτέλεσης των εργασιών του Δήμου μας, οι οποίες θα πρέπει να ερευνηθούν, τουλάχιστον ως προς το νομότυπο του χαρακτήρα τους, πέρα από την προσωπική άποψη, που μπορεί να διατηρεί ο καθένας για τα τεκταινόμενα”.

Αφήστε μια απάντηση