ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ: Συνελήφθη ο “θεματοφύλακας του Συντάγματος” στην Καλλικράτεια (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ: Συνελήφθη ο “θεματοφύλακας του Συντάγματος” στην Καλλικράτεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα, μέλους των «Θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος», προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στην Καλλικράτεια.

Ο συλληφθείς είχε δημοσιεύσει βίντεο από την «περιπολία» που έκανε με όχημα, έχοντας τοποθετήσει και φάρο στην οροφή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.ΛΑΣ, πλαίσιο επιστάμενης έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απειλής διάπραξης αδικημάτων – εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου και συμμετοχή σε αυτήν», «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου, τετελεσμένη και σε απόπειρα», «Αντιποίησης δημόσιας υπηρεσίας τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού», «Παράνομης βίας σε απόπειρα και κατά συρροή» και παράβασης του «Νόμου περί όπλων».

Η δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των Εισαγγελικών Αρχών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από την υποβολή προανακριτικού υλικού της επιληφθείσας Υπηρεσίας με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό περιλαμβανόταν βίντεο αναδημοσιευμένο από το προφίλ του συλληφθέντα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και στο οποίο διαπράττεται μέρος των παραπάνω αναγραφόμενων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (06-09-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (1) φάρος αυτοκινήτου,
• (1) μαχαίρι (αναδιπλούμενος σουγιάς),
• (1) ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες,
• (1) φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και
• Διάφορα αυτοκόλλητα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση