Διαιτησία και ατυχία “τελείωσαν” τον Ποσειδώνα (1-1)

Διαιτησία και ατυχία “τελείωσαν” τον Ποσειδώνα (1-1)

Ενα καταφανέστατο γκολ-οφ σάϊντ του Ορφέα Ξάνθης και η σωρεία χαμένων ευκαιριών στο β΄ ημίχρονο “τελείωσαν” τον Ποσειδώνα από τη διεκδίκηση της ανόδου στη Superleague 2. Το τελικό 1-1 τερματίζει μια θαυμάσια φετινή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και αποτελεί παρακαταθήκη για κάτι καλύτερο την επόμενη σεζόν. Η ομάδα της Μηχανιώνας πήρε το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο και μόλις με μία ήττα σε όλη τη χρονιά (αυτή στο Καναλάκι) δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο. Συνεπώς όχι δάκρυα γι αυτή την ομάδα…

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Στο 4′ το μακρινό σουτ του Λάζαρου Μαυρόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Συλλέκτη και στο 6′ το μακρινό φάουλ του Τορομανίδη που πήγε να αιφνιδιάσει βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα. Στο 11′ και μετά από φάση διαρκείας μετά το πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Ποσειδώνας, το αριστερό σουτ του Τοπούζη δεν βρήκε στόχο. Στο 13′ όμως μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Γκασιμπαγιαζίδης βγήκε σε θέση βολής και με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1 σε μία φάση ΞΕΚΆΘΑΡΟ οφ-σάϊντ.

Στο 23′ μετά από πολύ καλή σέντρα του Χαλήλ Ιμπράμ, η δυνατή κεφαλιά του Παπαδόπουλου αποκρούστηκε από τον Συλλέκτη στην μεγάλη ευκαιρία του Ορφέα να “καθαρίσει’ από νωρίς το παιχνίδι. Στο 41′ ο Βασσαΐτης σκόραρε για τον Ποσειδώνα με το γκολ να ακυρώνεται ως οφ-σάϊντ και στο 43′ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας το μακρινό συρτό σουτ του Μαυρόπουλου. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γιουργούσης μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του προωθημένου Χριστοδουλίδη μετά την εκτέλεση φάουλ του Δημητρακόπουλου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ορφέας από το σημείο του πέναλτι δέχθηκε την ισοφάριση. Στο 47′ ο Χατζηβασιλειάδης μπήκε στην περιοχή και μετά την ανατροπή από τον Γιουργούση κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Νίκος Ξανθόπουλος στο επόμενο λεπτό κάνοντας το 1-1 παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Ορφέα. Στο 54′ ο Χακή έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Πασσαλή από κοντινή θέση και στο 55′ η “φαρμακερή” σέντρα του Ξανθόπουλου πέρασε ανεκμετάλλευτη με τους φιλοξενούμενους να δέχονται πίεση μετά την ισοφάριση. Στο 73′ το σουτ του Δημητρακόπουλου στην κίνηση δεν βρήκε στόχο. Στο 77′ το πλασέ του Νίκου Μελισσόπουλου πέρασε άουτ. Στο 82′ ο Δημήτρης Γιουργούσης έκανε την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας με το αριστερό χέρι την μπάλα στο σουτ του Τοπούζη από πολύ κοντινή απόσταση. Στο 97′ μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ορφέας με τον Μαυρόπουλο να αστοχεί στην τελική προσπάθεια.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Συλλέκτης, Τραχανάς (25 λ.τρ. Γιαννούσης), Δεληζάνος, Λαγόντζος, Χριστοδουλίδης, Βασσαΐτης, Χατζηβασιλειάδης (89′ Αζούδης), Πασσαλής (89′ Ιωακειμίδης), Τοπούζης, Δημητρακόπουλος, Ξανθόπουλος.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Τζαμπάζ Χακή (71′ λ.τρ. Βουλγαρίδης), Χασάνογλου Φεϊζή, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (89′ Σουκρή), Γκασιμπαγιαζίδης, Μελισσόπουλος Αλ., Τορομανίδης (89′ Χιντ), Πασχαλάκης (46′ Μελισσόπουλος Ν.).

*Τα δάκρυα του Τοπούζη στο φινάλε είναι η εικόνα του αγώνα και της φετινής χρονιάς για τον Ποσειδώνα.

Συνοπτικά τα τελικά αποτελέσματα σήμερα:

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Διαγόρας Στεφανοβικείου 4-0
Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Ορφέας Ξάνθης 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Αναγεννηση Καρδίτσας 7
Αχέρων Καναλακίου 6
Ποσειδών Μηχανιώνας 5
Ορφέας Ξάνθης 4
Στεφανοβίκειο 0

Αφήστε μια απάντηση