Δημοτικό Συμβούλιο: Κλείνει το 1ο Νηπιαγωγείο Περαίας-Καυγάς για την οδό Δημοκρατίας

Δημοτικό Συμβούλιο: Κλείνει το 1ο Νηπιαγωγείο Περαίας-Καυγάς για την οδό Δημοκρατίας

Δημοτικό συμβούλιο και πάλι με διενέξεις και έντονους διαλόγους είχαμε σήμερα.

Κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η βούληση της Διοίκησης για μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Περαίας, στο κτίριο του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου, κάτι που τελικά πέρασε με μία ψήφο διαφορά. Επί της ουσίας μιλάμε για το κλείσιμο του 1ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να αδειάσει το οίκημα που στεγάζεται σήμερα και να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό.

Υπήρξε παρέμβαση απο τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και των τριών νηπιαγωγείων και έντονοι διάλογοι, καθώς όπως υποστηρίζουν οι γονείς, πλέον τα παιδιά τους θα “στοιβάζονται” το ένα πάνω στο άλλο με ότι προβλήματα μπορεί να επιφέρει αυτός ο συνωστισμός. Και επιπλέον μιλάμε για κλείσιμο ενός σχολείου, κίνηση που ποτέ δεν μπορεί να είναι και να γίνεται αποδεκτή. Πλέον αναμένονται, ίσως, οι περαιτέρω αντιδράσεις των γονέων με στόχο να ανατρέψουν τη σημερινή απόφαση.

Στο άλλο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε και αφορά την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας, στην Περαία, ο κ. Μαυρομάτης επέμεινε για ακόμη μία φορά να δοθούν τα παραδοτέα της μελέτης, κάτι που ζητά επίμονα εδώ και δύο μήνες και δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

“Θα σας δοθούν, μη στενοχωριέστε”, είπε ο κ. Τσαμασλής, με τον Γιάννη Μαυρομάτη να τονίζει πως είναι, πλέον, έτοιμος να πάει στον εισαγγελέα, ρωτώντας τον δήμαρχο γιατί καθυστερεί και εάν έχει κάτι να κρύψει.

Η ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας είναι ένα έργο που αφορά μια μεγάλη παρέμβαση στην περιοχή με πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμό κ.ο.κ, το οποίο όμως καθυστερεί χαρακτηριστικά…

Η συνεδρίαση έγινε για μία ακόμη φορά διαδικτυακά.

Αφήστε μια απάντηση