Δεκτή η παραίτηση από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Κώστα Πριμεράκη: “Ευχαριστώ τον Γιώργο Τσαμασλή για την εμπιστοσύνη του”

Δεκτή η παραίτηση από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Κώστα Πριμεράκη: “Ευχαριστώ τον Γιώργο Τσαμασλή για την εμπιστοσύνη του”

Και επισήμως αλλαγή σελίδας στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Κατά τη διάρκεια του αποψινού δημοτικού συμβουλίου επικυρώθηκε η παραίτηση του Κώστα Πριμεράκη από την προεδρία και η ανάληψη καθηκόντων από τη Ζωή Ζαχαριάδου.

Ο κ. Πριμεράκης, εξέδωσε ανακοίνωση:

“Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε δεκτή η παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου και Μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Οι λόγοι της παραίτησης είναι καθαρά προσωπικοί και δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν με το αντικείμενο ή με την Διοίκηση του Δήμου. Το αντίθετο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κο Τσαμασλή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου αναθέτοντας την διοίκηση του φορέα και για την κατανόηση των λόγων της παραίτησης.

Ευχαριστώ το προσωπικό του ΔΗ.Π.Π.Κ.Υ.Θ. για την εξαιρετική συνεργασία και την βοήθεια που μου πρόσφεραν. Αποτελεί μια δεμένη και αποτελεσματική ομάδα που καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθούν οι πολυποίκιλες δράσεις του.

Σχετικά με ανυπόγραφο άρθρο του ethermaikos.gr όπου γίνεται αναφορά για «ηλεκτρική καρέκλα» (εκείνη του Προέδρου εννοεί), θέλω να ενημερώσω τον συντάκτη ότι παρά την εναλλαγή των Προέδρων του, ο φορέας την τελευταία τριετία έχει παρουσιάσει μακράν μεγαλύτερο έργο από προηγούμενες δημοτικές θητείες. Απλή απόδειξη αυτού είναι η – στην μεταcovid εποχή – πλήρης απορρόφηση της προβλεπόμενης ετήσιας επιχορήγησης από τον Δήμο.

Επίσης, κατά την διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης, από την θέση του Προέδρου πέρασαν πέντε διαφορετικά πρόσωπα, η δε απορρόφηση της επιχορήγησης ήταν σημαντικά χαμηλότερη (οι αριθμοί στην διάθεση του συντάκτη).

Ο εν λόγω φορέας είναι επιφορτισμένος με πολλαπλές και διαφορετικές μεταξύ τους δραστηριότητες. Πολιτισμός, αθλητισμός, περιβάλλον, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, βιβλιοθήκες. Όλα αυτά, αγγίζουν την καθημερινότητα των Δημοτών αλλά και την ποιότητα ζωής τους και είναι όλα πολύ σημαντικά.

Ο τρόπος λειτουργίας του φορέα (ΝΠΔΔ) δεν είναι διαφορετικός (θεσμικά- νομικά) από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Θα πρέπει λοιπόν, κάποια στιγμή, να ενσωματωθεί (μαζί με την ΔΗΚΕΘ) σε μια διευρυμένη και στελεχωμένη Αντιδημαρχία για να ορθολογικοποιηθεί η λειτουργία του, και να είναι γρηγορότερη και ευκολότερη η διοίκηση των δράσεων του”

Αφήστε μια απάντηση