Γλαβίνας: ” Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό”

Γλαβίνας: ” Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό”

Το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναλυτικά:

“Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό. Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε ανισσοροπία και αδυναμία διαχείρισης της έκνομης δραστηριότητας της Ε.Υ.Π., της οποίας προΐσταται με δική του επιλογή. Η «απολογία» του τουλάχιστον ελλιπής, μάλλον δε προκλητική. Κουβέντα για το λογισμικό “Predator”, ούτε λέξη για τις υπόλοιπες περιπτώσεις παρακολουθήσεων δημοσιογράφων.

Η θέση δε οτι είναι «νόμιμη» η παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή και υποψηφίου αρχηγού του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικά κόμματος, δικαιοπολιτικά κρίνεται απαράδεκτη και εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Μία αναζήτηση στο ισχύον νομικό πλαίσιο της Ε.Υ.Π. για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι παραβιάστηκε ο νόμος και δημιουργείται αξιόποινο για τους δράστες. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς την αυξημένη προστασία που απολαμβάνουν βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Στην ευρωπαϊκή κανονικότητα που συχνά επικαλείται ο Πρωθυπουργός, οι πολιτικοί σε τέτοιες περιστάσεις έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τις αβλεψίες και τα λάθη και να αναλάβουν πραγματικά τις ευθύνες. Όχι κάλπικα όπως ο Κ. Μητσοτάκης. Έχουν συνείδηση της ευθύνης έναντι του κράτους και των πολιτών που εκπροσωπούν και όχι του μικροκομματικού τους μεγαλείου. Η επίκληση της «νόμιμης» παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη αποτελεί στίγμα για την συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και για το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Επιπλέον και η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης”.

Αφήστε μια απάντηση