Γκολιδάκης για Κύρτσο: ” Κανείς δεν είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον”

Γκολιδάκης για Κύρτσο: ” Κανείς δεν είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον”

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου σχολίασε ο πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Διαμαντής Γκολιδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε μια παράταξη το κάνει επειδή συμφωνεί και ακολουθεί τις ιδεολογικές αρχές της και σέβεται τις κεντρικές αποφάσεις οι οποίες διαμορφώνονται τελικά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Διαχρονικά,
οι φιλοδοξίες της μονάδας δεν πρέπει να ξεπερνούν το καλό της ομάδας και οπωσδήποτε και υπό καμία συνθήκη, δεν πρέπει να ξεπερνούν το καλό της πατρίδας. Ιδίως, όταν λέγονται και γράφονται πράγματα, τα οποία, εκτός του ότι δεν προκύπτουν από πουθενά, στρέφουν αρνητικά και αναίτια, τα φώτα της δημοσιότητας από το εξωτερικό, σε τομείς και θεσμούς της Ελλάδας, όπου αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει «άλματα» προόδου. Η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το επενδυτικό περιβάλλον, ο σεβασμός στις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών αποτελούν το εθνικό συμφέρον και ουδείς δικαιούται να το υπονομεύει.

Ο κ. Κύρτσος, από την εξέχουσα για τα εθνικά ζητήματα, θέση του ευρωβουλευτή, εκλεγμένος με την «φανέλα» της ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είχε ως αποστολή να προασπίζεται το εθνικό συμφέρον. Αντ’ αυτού, επέλεξε την διαρκή, δημοσιοποίηση μιας κακόβουλης και άδικης κριτικής, η οποία ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα στα μάτια των Ευρωπαίων, και όχι μόνο, καθώς δυνητικά μπορεί να προσδώσει επιχειρήματα σε ανταγωνιστικές δυνάμεις. Αυτό που δεν μας εξήγησε ο λυτρωμένος πλέον, κατά δήλωση του, πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ είναι γιατί δεν επέλεξε τόσο καιρό την αξιοπρεπή οδό της αυτολύτρωσης, την παραίτηση. Εξάλλου στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Αφήστε μια απάντηση