Γεροτζιάφας: “Οι ανεμβολίαστοι μπορεί να φέρουν ένα νέο κύμα πανδημίας”-Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα 300.000 πολίτες (BINTEO)

Γεροτζιάφας: “Οι ανεμβολίαστοι μπορεί να φέρουν ένα νέο κύμα πανδημίας”-Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα 300.000 πολίτες (BINTEO)

Ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Ο κ.Γεροτζιάφας επεσήμανε την τομή στην επιστημονική κοινότητα που μπορεί να φέρει μία πανδημία και τί συνέπειες έχει στην κοινωνία.

«Κάποια στιγμή θα απαλλαγούμε από τις μάσκες. Εάν διδαχθούμε από το πώς έγινε με την διαχείριση της ισπανικής γρίπης. Η ισπανική γρίπη το σύστημα υγειας που ξεκίνησε από τα ξενοδοχεία, χτίστηκαν και φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της ισπανικής γρίπης και αυτό το μοτίβο ακολουθήθηκε στην συνέχεια. Η τομή που θα φέρει η πανδημία στους τομείς τη ζωής μας και στην οργάανωση της ζωής μας είναι κάτι που δε το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο τρόπος που δημιουργείται το νόσημα θα επηρεάζει και εμας και το μέλλον μας, αλλά και τα παιδιά μας», ανέφερε αρχικά.

‘Υφεση της πανδημίας

«Με ακαδημαϊκη αυστηρότητα είμαστε σε φάση αποδομής του παρόντος πανδημικού κύματος, το οποίο διαφέρει από την φάση της ύφεσης της πανδημίας. Είμαστε σε νέα φάση πανδημίας γιατί έχουμε εμβόλια, έχουμε φάρμακα, νέες θεραπευτικές στρατηγικές και πάνω απ’ όλα εκπαιδευμένους πολίτες αλλά και υγειονομικούς. Οι πολίτες θα πρέπει να τρέξουν να κάνουν την 3η δόση. Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και αυτοί που μπορούν να φέρουν ένα νέο κύμα πανδημίας»

»Δεν κυνηγάμε τον ιό μας ενδιαφέρει οι άνθρωποι να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να πεθαίνουν. ΕΠιστημονική αναθε΄ψωρηση τί έχει γί8νει σωστά και8 τί όχι για να χαραχθεί μία νέα πολιτική. Και γφια να εμβολιαστεί ο κόσμος αλλά και να βελτιωθεί το σύστημα υγείας αλλά και τα νοσοκομεία. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς γιατρούς, δεν γίνεται εκμετάλλευση του ιατρικού σώματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το φαινόμενο long Covid

Η Πορτογαλία έχει 90% εμβολιασμένους και έχει το ίδιο κοινωνικό σύστημα ανάπτυξης. Το φαινόμενο που εχουμε στ Ελλάδα είναι το λεγόμενο long Covid. Αυτό θα φέρει αλλαγή στον ανοσολογικό χάρτη της Ελλάδας. Συνέπεια της ιστορίας είναι, να έχουν παραμεληθεί ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, οπως για παράδειγμα ο καρκίνος. Τα επόμενα χρόνια θα φανούν έντονα οι συνέπειες αυτής τη παραμέλησης», δήλωσε ο κ. Γεροτζιάφας.

Δείτε το βίντεο από την “Κοινωνία ώρα MEGA”:

Αφήστε μια απάντηση