Βασιλακόπουλος: «Θα έπρεπε να απαγορευτεί συνολικά η μουσική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασιλακόπουλος: «Θα έπρεπε να απαγορευτεί συνολικά η μουσική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και την προεδρία του ΕΟΔΥ.

«Το θέμα της μουσικής είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί εξαρτάται όπως το αναλύει ο καθένας. Αν σε ένα μαγαζί εστίασης υπήρχαν μουσικοί που έπαιζαν μπουζούκι και όλοι κάθονταν στις σωστές αποστάσεις και άκουγαν τη μουσική δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν η μουσική παίζει όλη νύχτα στο μπαρ και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να φοράμε τις μάσκες, ο κίνδυνος να μεταδοθεί είναι μεγάλος», είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Φαντάζομαι ότι ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, υπάρχουν χώροι με μουσική στον εξωτερικό χώρο, όπου οι νέοι μαζεύονται αγκαλιά και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Δεν είναι το σωστό μήνυμα να γίνεται η συναυλία και από την άλλη να μην μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί με μουσική. Θα έπρεπε η μουσική να απαγορευτεί συνολικά», είπε σχετικά με τις εικόνες διασκέδασης και συνωστισμού στην συναυλία του Γιάννη Πάριου.

Η άποψη του κ. Βασιλακόπουλος είναι ότι αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν μόνος με εμβολιασμένους και με αυστηρό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας επιτρέπουν να είμαστε σε μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τον εμβολιασμό μειώνεται στο 65%», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Διαμαρτύρονται οι DJ κατά των μέτρων
Διαμαρτυρία σημειώθηκε το Σάββατο έξω από την συναυλία του Γιάννη Πάριου, ενώ σήμερα άλλη μία διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Πύργο.

Οι Θεσσαλονικείς, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ταξιδεύουν σε διάφορους νομούς για να διασκεδάσουν τη νύχτα και διασπείρουν τον ιό.

«Έχω αρκετούς συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπάρχουν θέματα οικονομικά και ζητάμε να ανοίεξι η μουσική σε όλη την εστίαση, όπως γίνεται και στις συναυλίες», δήλωσε στο MEGA ο Χρήστος Καλτσάς, επαγγελμαστίας DJ.

«Πρωτιά» των φοιτητών στους εμβολιασμούς
«Στα πανεπιστήμια υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή των φοιτητών στον εμβολιασμό, που δείχνει ότι η μόρφωση είναι ένα καλό εργαλείο.», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ιατρική Αθηνών άγγιξε το 90% εμβολιασμένων φοιτητών.

Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις κρύβουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης του ιού. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρελάσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν θα υπάρχουν θεατές», είπε σχετικά με τις παρελάσεις.

Τι θα γίνει με την προεδρία του ΕΟΔΥ;
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν για τη νέα προεδρία του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα, ήταν και εκείνο του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Ωστόσο ο ίδιος κράτησε στάση… Πυθίας και δεν αποκάλυψε περισσότερα, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του.

Αφήστε μια απάντηση