Βασιλακόπουλος: “Δεδομένο το νέο πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές” (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασιλακόπουλος: “Δεδομένο το νέο πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανησυχία και σκληρά μέτρα φέρνει στην Ευρώπη η μετάλλαξη Όμικρον, με την Ελλάδα να παρακολουθεί τις εξελίξεις, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Ελπίζουμε ότι η Όμικρον δε θα είναι τόσο θνησιγόνος όσο η Δέλτα»

«Το ότι Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική είναι μάλλον αντικειμενική πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα έχουν δείξει τα δεδομένα. Η ελπίδα είναι να μην είναι τόσο θνησιγόνος όσο η Δέλτα. Η ελπίδα μας είναι να είναι λίγο λιγότερο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Δεδομένο το νέο πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές»

«Θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι μετά την ύφεση στην οποία είμαστε τώρα ότι θα έχουμε νέο πανδημικό κύμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του κύματος στην Ελλάδα. Περάσαμε την κορυφή αυτού του κύματος πριν λίγες βδομάδες και είμαστε σε μερική αποκλιμάκωση. Εξαρτάται από εμάς πότε θα έρθει το επόμενο κύμα στην Ελλάδα με την Όμικρον. Αν κερδίσουμε το χρόνο που μας δίνεται με τα μέτρα για την είσοδο στη χώρα, σπεύσουμε να κάνουμε την 3η δόση, αυξηθεί το ποσοστό καινούργιων δόσεων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τότε όταν έρθει η Όμικρον, που θα έρθει και θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, στην Ελλάδα θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο ίδιος για όσα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα σε σχέση και με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Έρχεται νέα παραλαβή εμβολίων για τα παιδιά στις 3 Ιανουαρίου»

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «Ο γιος μου είναι 11 ετών, και έχει ραντεβού στις 27 Δεκεμβρίου γιατί δε βρήκα νωρίτερα. Το εμβόλιο το παιδικό έχει μικρότερη δόση από ό,τι αυτό που χρησιμοποιείται στους ενήλικες. Είναι το 1/3. Δεν μπορούμε αυτόματα να πάρουμε εμβόλια ενηλίκων να τα αραιώσουμε και να τα δώσουμε στα παιδιά. Πρέπει να γίνει νέα εισαγωγή, έρχονται στις 3 Ιανουαρίου, και με βάση αυτό θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού. Μακάρι το πρόβλημά μας να είναι το να βρούμε ραντεβού».

«Τώρα γίνονται 13.000 νέα εμβόλια τη μέρα. Δυστυχώς, το ίντερνετ που έχει τόσα καλά, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα 10 εκατ. γιατρών», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Δίνουμε στους ανθρώπους το παράλογο δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο»

«Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν άνοιξε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Συνεχίζουμε να δίνουμε στους ανθρώπους το κατά τη γνώμη μου παράλογο δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο. Αυτό προσωπικά δεν το καταλαβαίνω», σχολίασε σχετικά με τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ρεβεγιόν με αναμνηστική δόση και τεστ

«Για τις γιορτές, αν έχουμε κάνει την αναμνηστική δόση, κάνουμε το self-test ή το rapid πριν πάμε στο ρεβεγιόν για να προστατεύσουμε και εμάς και τους φίλους μας. Όλα τα στελέχη μπορούμε να τα κολλήσουμε ακόμα και αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά η πιθανότητα είναι ελάχιστη», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Βασιλακόπουλος σχετικά με το πώς θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν.

Αφήστε μια απάντηση