Αύξηση σοκ 126% κρουσμάτων στα σχολεία – Σαρώνει ο κορωνοϊός στα θρανία

Αύξηση σοκ 126% κρουσμάτων στα σχολεία – Σαρώνει ο κορωνοϊός στα θρανία

Προτίμηση» στις ηλικίες μεταξύ 4 και 18 ετών δείχνει ο κορωνοϊός καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν 1 στα 4 νέα κρούσματα είναι παιδιά.

Ενάμισι μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων οι αριθμοί έχουν πάρει την ανιούσα με τους επιστήμονες να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην διασπορά στις σχολικές μονάδες.

«Καμπανάκι» για την αύξηση κρουσμάτων

Τα στοιχεία από τους θετικούς στον ιό μαθητές δείχνουν ότι ο κορωνοϊός κερδίζει συνεχώς έδαφος. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 4.493 κρούσματα σε παιδιά, καταγράφοντας αύξηση σοκ 126% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, ενώ εκτιμάται ότι αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 5μιση χιλιάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τα self test της Δευτέρας, προέκυψαν 1.094 νέες μολύνσεις σε μαθητές.

Σε αρκετά σχολεία έχει σημάνει «συναγερμός» με τους γονείς να ανησυχούν καθώς η εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές, δεν αποτελεί πλέον είδηση αλλά σύνηθες φαινόμενο.

Το διπλό «στοίχημα»
Το «στοίχημα» για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες είναι διπλό. Να προστατεύσουν τα παιδιά και την ίδια ώρα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός, καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διαπιστωθεί 25.000 κρούσματα σε μαθητές, όταν από την αρχή της πανδημίας συνολικά έχουν καταγραφεί συνολικά 100.000.

«Συναγερμός» σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Γονείς και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη είναι ανάστατοι καθώς από τα συνολικά 260 παιδιά που φοιτούν εκεί, 42 νοσούν καθώς και 3 καθηγητές τους. Το σχολείο ωστόσο λειτουργεί κανονικά, καθώς τα κρούσματα είναι διάσπαρτα με συνέπεια κανένα από τα τμήματα να μην φτάνει στο ποσοστό του 50% +1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του.

Ως την Κυριακή θα παραμείνει κλειστό τμήμα στο 7ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς εξαιτίας κρουσμάτων στην Δευτέρα τάξη.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση από επιστήμονες, οι οποίοι δεν κρύβουν πλέον τον προβληματισμό τους, καθώς τα κρούσματα στα θρανία αυξάνονται, παρά τον εκτεταμένο έλεγχο με self test.

Κρούσματα στα σχολεία

Στους Αμπελόκηπους της δυτικής Θεσσαλονίκης υπάρχουν 40 παιδιά που έχουν κορωνοϊό. Η Κατερίνα Φωτιάδου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, εξέφρασε τον προβληματισμό της για το 50%+1 στις τάξεις, καθώς όταν σε μία τάξη 25 παιδιών, νοσούν τα 5, τα 12 που μαθηματικά μένουν, σημαίνει ότι θα νοσήσουν και αυτά βάσει των τωρινών δεδομένων.

Πηγή: MEGA

Αφήστε μια απάντηση