Αρθρο Κώστα Χήτα: ” Παραλιακό Μέτωπο: Το επόμενο ανέκδοτο μετά το Μετρό”

Αρθρο Κώστα Χήτα: ” Παραλιακό Μέτωπο: Το επόμενο ανέκδοτο μετά το Μετρό”

Ο Κώστας Χήτας αρθρογραφεί στο BestCity.gr:

“Όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης αρχίζουν, κάθε χρόνο, με τα εγκαίνια της ΔΕΘ και… τελειώνουν με το πέρας αυτής! Αυτό συμβαίνει και με το λεγόμενο παραλιακό μέτωπο της πόλης το οποίο (παρεπιπτόντως) ο πρωθυπουργός το πήγε ένα βήμα παρακάτω, φτάνοντάς το εώς τη Μηχανιώνα, ενώ μέχρι τώρα οριοθετούνταν, εώς το Αγγελοχώρι.

Όπως και να έχει, είτε μιλάμε για το παραλιακό μέτωπο «Καλοχωρίου-Αγγελοχωρίου», είτε για το παραλιακό μέτωπο «Καλοχωρίου-Μηχανιώνας» η ουσία δεν αλλάζει.

Και ποια είναι η ουσία; Πως πρόκειται για ένα τεράστιο πρότζεκτ, καθώς μιλάμε για ένωση ενός παραλιακού μετώπου συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση ως προεκλογικό πυροτέχνημα πετώντας το στον ουρανό, όποτε κρίνει σκόπιμο (συνήθως κάθε Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ).

Ο κ. Μητσοτάκης, «μεταβίβασε» την ευθύνη του έργου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία καλείται να βγάλει σε πέρας αυτή την τεράστια υπόθεση. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τεχνογνωσία, χωρίς ένα αρχικό σοβαρό σχεδιασμό.
Πολύ φοβάμαι ότι το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας τείνει να γίνει, αν δεν έχει γίνει ήδη, το επόμενο μεγάλο ανέκδοτο στη Βόρεια Ελλάδα (έτσι όπως κατάντησαν το Μετρό Θεσσαλονίκης).

Το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να βγαίνουν καμιά φωτογραφία, εξαγγέλλοντας έργα τα οποία, μέσα τους ξέρουν καλά, πως με τον τρόπο που λειτουργούν, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Δεν τους απασχολεί όμως αυτό. Αλλωστε μιλάμε για ένα πρότζεκτ που χρειάζεται χρόνια για να… ωριμάσει!

Ως τότε μπορούν να βγαίνουν, να εξαγγέλλουν και να «μοιράζονται» τη χαρά τους, στην υγειά όλων αυτών που απλά ακούνε και χειροκροτούνε…

Και η Θεσσαλονίκη, χρόνια τώρα, περιμένει καρτερικά και υπομονετικά ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο κάποτε θα ενώσει τις ακτές του…

Πότε θα γίνει αυτό; Όταν αναλάβουν άνθρωποι που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν και όχι «τυχοδιώκτες», κυνηγοί φωτογραφικών κλικς και ψήφων…”

Αφήστε μια απάντηση