Από σήμερα: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και διευρυμένο ωράριο στα καταστήματα

Από σήμερα: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και διευρυμένο ωράριο στα καταστήματα

Εβδομάδα αλλαγών ξεκινά από σήμερα, τόσο στο μέτωπο των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, όσο και στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, όλα με φόντο την επέλαση του κορωνοϊου.

Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. ‘Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

Οσον αφορά στο ωράριο των καταστημάτων, αυτό διευρύνεται σημαντικά. Από σήμερα θα λειτουργούν συνεχόμενα από τις 10 το πρωί εώς τις 9 το βράδυ. Στις δημόσιες υπηρεσίες θα εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο.

Αφήστε μια απάντηση