ΑΠΟΨΕ-Φεστιβάλ Θεάτρου ημέρα 3η: «La Nona» του Ρομπέρτο Κόσσα (20:00)

ΑΠΟΨΕ-Φεστιβάλ Θεάτρου ημέρα 3η:  «La Nona» του Ρομπέρτο Κόσσα (20:00)

Με την τρίτη βραδιά συνεχίζεται απόψε το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, στο ΚΑΠΠΑ, στις 8 το βράδυ.

Η αποψινή παράσταση έχει τίτλο, «La Nona». Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Ρομπέρτο Κόσσα από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι».

Στην Αργεντινή του 1977 ένα κοριτσάκι ανακαλύπτει στο νέο του σπίτι ένα ημερολόγιο. Καθώς το διαβάζει, βλέπουμε να ζωντανεύει στη σκηνή η ιστορία της οικογένειας Σπαντόνε. Μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών που υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της Nona, μιας 100χρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που οδηγεί την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο. Όλα τα μέλη της οικογένειας θρέφουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη Nona, θέλοντας να υποθάλψουν τις δικές τους αδυναμίες και να κρύψουν τους δαίμονες που κατοικούν στην ψυχή τους. Η Nona τρώει τα πάντα και …τους πάντες! Έτσι, η οικογένεια επιχειρεί να ξεφορτωθεί με διάφορους τρόπους το… τέρας! Η Nona μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο της εξουσίας βασανίζει και εξοντώνει τους ανθρώπους μέχρι εξόντωσης. Δεδομένου ότι το έργο πρωτοανέβηκε στη διάρκεια μιας από τις πιο αιματοβαμμένες δικτατορίες της Αργεντινής, μπορεί να θεωρηθεί και ως παραβολή της στρατιωτικής εξουσίας. Ο κόσμος που παρουσιάζεται στο La Nona, δυστυχώς, μοιάζει πιο οικείος από ποτέ…

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Γιάννης Γαλανόπουλος
Κοστούμια: Γιάννης Γαλανόπουλος/Σοφία Γκαραβέλα
Σκηνικά / Φωτισμοί / Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Γκουβίτσας
Χορογραφίες: Μαρία Μπούκουρη
Μακιγιάζ: Ελίνα Τρύφων
Χειρισμός φώτων: Μάξιμος Μαυρής
Ήχος: Κώστας Κοσμάς
Φροντιστήριο: Δήμητρα-Ολυμπία Γαλανοπούλου
Αφίσα/Πρόγραμμα: Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη
Διανομή:
ΝΟΝΑ: Γιάννης Γαλανόπουλος
ΤΣΙΤΣΟ: Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου
ΚΑΡΜΕΛΟ: Σπύρος Μαυρής
ΜΑΡΙΑ: Σοφία Γκαραβέλα
ΑΝΥΟΥΛΑ: Ευμορφία Τριανταφύλλου
ΜΑΡΤΑ: Έρη Μαριόγλου
ΔΟΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ: Μιχάλης Οικονομάκος
ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ: Διονυσία-Ιωάννα Γαλανοπούλου

Αφήστε μια απάντηση