ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΑΠΠΑ: Συναυλία Motetii Vocal Ensemble (20:00)

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΑΠΠΑ: Συναυλία Motetii Vocal Ensemble (20:00)

Με μία εξαίσια συναυλία στο θέατρο ΚΑΠΠΑ ξεκινούν από απόψε οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Tο φωνητικό σύνολο Motetii σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του μέσα στον γοητευτικό κόσμο της acapella φωνητικής μουσικής. Με αφετηρία τους μακρινούς αιώνες της Αναγέννησης και προορισμό τα σύγχρονα χορωδιακά ακούσματα, η διαδρομή υπόσχεται πρωτοφανή συναισθήματα και εμπειρίες.

Motetii Vocal Ensemble

Το φωνητικό σύνολο “Motetii” ιδρύθηκε 2019 και αποτελείται από έντεκα μέλη, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2022 αποτελεί Junior Ensemble-in-Residence στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Το ρεπερτόριο του συνόλου εκτείνεται χρονολογικά από τον 16ο αιώνα μέχρι και τον 21ο, με έμφαση στην αναγεννησιακή και νεοελληνική εργογραφία . Στόχος του είναι η ανάδειξη του πλούτου του πολυφωνικού acapella τραγουδιού ανά τους αιώνες, μέσα από τη μελέτη και την ερμηνεία του. Η πρώτη εμφάνιση του συνόλου πραγματοποιήθηκε το 2019, στην Αθήνα, στα πλαίσια του 7ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Το σύνολο έχει συμμετάσχει σε παραγωγή της όπερας “Διδώ και Αινείας” καθώς και στην διοργάνωση του χορωδιακού εργαστηρίου “Chorus Life” σε συνεργασία με το ίδρυμα Αγγελίνης-Χατζηνίκου. Ακόμη έχει συνεργαστεί με χορωδιακά σύνολα όπως η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία ΑΠΘ ‘Γιάννης Μάντακας’, ‘Solartissimo’ του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, ‘Coro Antico’ του Ωδείου Τούμπας Κ.Ματσίγκου κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής σπουδαίους μαέστρους, όπως ο Timothy Brown, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Δημήτρης Δημόπουλος κ.α.

Μέλη του συνόλου:

Soprani:
Δαλακούρα Ιωάννα
Λιολιοπούλου Σοφία
Παπαδονικολάκη Μελίνα
Alti:
Μπρούμχεντ-Πετρομελίδου Πηνελόπη
Παπαθανασίου Άσπα
Συγκούνη Ρένια
Tenori:
Καλαϊτζής Στέλιος
Μαραγκός Σίμος
Τομπαζιδης Γιάννης-Ραφαήλ
Bassi:
Γεωργόπουλος Δημήτρης
Γκουλέκας Νίκος
Διευθύνει ο Γιάννης-Ραφαήλ Τομπαζίδης

20:00 Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, Περαία
Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση