“ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ κατά της διοίκησης Τσαμασλή”

“ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ κατά της διοίκησης Τσαμασλή”

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, με απόφαση που εξέδωσε, ακύρωσε δύο έργα της διοίκησης του κ. Τσαμασλή, καθώς δεν τηρήθηκε ο νόμος. Η προσφυγή έγινε από την παράταξη “Θερμαϊκός-Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η διοίκηση του Δήμου μας, θεωρώντας τον τσιφλίκι της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να «αποδείξει» πως έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να σέβεται του ΝΟΜΟΥΣ.

Αυτό προσπάθησε να κάνει και στην περίπτωση των δύο σχολικών έργων της Περαίας (ανακατασκευή του γηπέδου τένις του 1ου Γυμνασίου Περαίας και αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του 2ου Λυκείου Περαίας), αποφασίζοντας στην σχολική επιτροπή παρανόμως απ΄ ευθείας αναθέσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις μας, ώστε να επανέλθουν στη νομιμότητα και παρά τη δέσμευσή τους, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, πως θα πάρουν πίσω τις αποφάσεις, εντούτοις προχώρησαν κανονικά.

Η παράταξή μας, αναγκάστηκε, λοιπόν, να κάνει ένσταση ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας:

Την ΑΚΥΡΩΣΗ ων υπ’ αριθ. πρωτ. 7/2021 και 8/2021 Αποφάσεων της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για πλήρη ανακατασκευή χώρου γηπέδου τένις στο 1 ο Γυμνάσιο Περαίας» η πρώτη και αντίστοιχα με θέμα «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής ξύλινου δαπέδου κλειστού χώρου αθλητικών δράσεων 2 ου Λυκείου Θερμαϊκού» η δεύτερη, ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο ή άλλως και εντελώς επικουρικώς ως παντελώς αναιτιολόγητες.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ για την διοίληση του Δήμου, του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης , ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις παραπάνω αποφάσεις και δικαιώνει τις θέσεις μας επαναφέροντας τη νομιμότητα στον Δήμο Θερμαϊκού, νομιμότητα η οποία πήγε να καταπατηθεί από τις άσχετες και ανεγκέφαλες ενέργειες της διοίκησης, καθώς «αναρμοδίως με τις αρ. 7/2021 και 8/2021 αποφάσεις της ζητούσε την ανάθεση εργασιών επισκευής και συντήρησης, προϋπολογισμού 18.699,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και 15.884,00 € (χωρίς ΦΠΑ) αντίστοιχα, ποσά τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το ανώτατο όριο των 5.869,41 € (χωρίς ΦΠΑ)», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Για άλλη μία φορά προλάβαμε το «έγκλημα».

Για άλλη μία φορά, προφυλάξαμε τον Δήμο από δικαστικές περιπέτειες που σίγουρα θα έβρισκε μπροστά του στο μέλλον.

Για άλλη μία φορά η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες για έλεγχο σε ΟΛΑ έγινε ΠΡΑΞΗ.

Και για άλλη μία φορά υπενθυμίζουμε σε όσους το ξεχνούν: Είτε το θέλετε, είτε όχι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ και ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία μας…(Σας το είχαμε αναφέρει στις 21 Ιουλίου, όμως προφανώς δεν το λάβατε υπόψιν σας).

Και κάτι ακόμη: ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!”

Δείτε τα έγγραφα με την απόφαση:

Φωτό: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση