Απίστευτο! Σε lockdown οι Σεϋχέλλες, η πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου!

Απίστευτο! Σε lockdown οι Σεϋχέλλες, η πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου!

Πάνω από το 60% των πολιτών στις Σεϋχέλλες έχει εμβολιαστεί για κορωνοϊό, ωστόσο η πρόσφατη ραγδαία αύξηση στα κρούσματα οδήγησε τις αρχές της νησιωτικής χώρας να ανακοινώσουν νέα έκτακτα μέτρα.

Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού έχουν καταγραφεί 6.373 κρούσματα κορωνοϊού στις Σεϋχέλλες και 28 θάνατοι ασθενών με Covid-19.

Με πληθυσμό σχεδόν 100.000 κατοίκους, από τις 29 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου επιβεβαιώθηκαν 500 νέα κρούσματα -εξέλιξη που προκάλεσε συναγερμό, όπως μετέδωσε το BBC. Τα ενεργά κρούσματα στις Σεϋχέλλες ξεπερνούν αυτήν τη στιγμή τα 1.000, εκ των οποίων το 1/3 είναι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες (σ.σ. έχουν λάβει και τις δύο δόσεις από εμβόλιο για τον κορωνοϊό). Τα 2/3 δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου.

Με τον Τουρισμό να αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» εδώ και δεκατίες, η «έκρηξη» κρουσμάτων βάζει προσωρινά «φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες. Η υπουργός Υγείας της νησιωτικής χώρας Πέγκυ Βίντοτ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας.

Η νέα αυτή έξαρση της πανδημίας οδήγησε τις αρχές της αφρικάνικης χώρας να κλείσουν τα σχολεία και να ακυρώσουν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες.

Επίσης, οι χώροι εστίασης και τα καταστήματα θα μειώσουν το ωράριο λειτουργίας τους τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ ορισμένες συναθροίσεις θα απαγορευτούν πλήρως.

Οι Σεϋχέλλες ξεκίνησαν να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας κυρίως το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm και σε δεύτερη φάση το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αφήστε μια απάντηση