Ανω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την “καταδρομική” Κασσελάκη στη Μακρόνησο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την “καταδρομική” Κασσελάκη στη Μακρόνησο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπουρλότο στην τελική ευθεία προς την εσωκομματική κάλπη της Κυριακής έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από τη Μακρόνησο, τον εμβληματικό τόπο εξορίας και βασανιστηρίων τη δεκαετία του ’50 και του ’60 για χιλιάδες αριστερούς και αγωνιστές της αντίστασης, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα ενότητας στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε».

Η καταδρομική επίσκεψή του στο Μακρονήσι δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχε μαζί του έναν βατραχάνθρωπο για τις επικίνδυνες αποστολές, το ναύαρχο και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος ανέλαβε με δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος να τον μεταφέρει στο μνημείο της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

«Ζήτησε ο κ. Κασσελάκης να πάει και να κάνει ένα ρεπορτάζ στη Μακρόνησο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάει. Ο καιρός ήταν πάρα πολύ δυνατός είχε 6,7 μποφόρ και έγινε η ανάλογη καταδρομική επιχείρηση», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η κίνηση αυτή του κ. Κασσελάκη αρχικά πάγωσε το ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο το διχαστικό κλίμα δεν άργησε να επανέλθει με σφοδρά πυρά στο πρόσωπό του.

Ο Ευκλείδη Τσακαλώτος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος για την ασέβεια όπως είπε.

«Δείχνει μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς. Έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Θα τον κρίνουν τα μέλη μας σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου για την μετατροπή της Μακρονήσου σε προεκλογικό ντεκόρ.

«Κάθε υποψήφιος επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί σε αυτή την προεκλογική μας διαδικασία. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι επ’ αυτού. Το αξιολογούν τα μέλη μας», δήλωσε.

Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ των αντιπαρατιθέμενων στρατοπέδων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη με μια δήλωσή της επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια διάσπασης.

«Δεν κακές οι διασπάσεις πάντα. Το βλέπω κι αλλιώς. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται. Είναι άλλο να έχει διαφορετικό ύφος, στυλ και είναι άλλο να εννοείς διαφορετικά πράγματα», είπε η κα Γεροβασίλη.

Η πρόεδρος των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα άφησε αιχμές για το αν ζήτησε άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού να βιντεοσκοπήσει προεκλογικό σποτ πάνω στο ιστορικό μνημείο της Μακρονήσου.

Σημειώνεται αύριο το MEGA θα παρουσιάσει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το πώς έχουν επιδράσει τα πρόσφατα γεγονότα συνολικά στην κοινή γνώμη.

Αφήστε μια απάντηση