Αντικρυστά και υπέροχα στο ΚΑΠΠΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αντικρυστά και υπέροχα στο ΚΑΠΠΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με αντικριστούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, παρουσίασε απόψε το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν σπουδαίο ρόλο στο χορό και τον χαρακτήριζαν ως «δώρο των θεών προς τον άνθρωπο». Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι έννοιες χορός και χαρά είναι συνυφασμένες και συνδεδεμένες με την εκδήλωση συναισθημάτων.

Η ζωή των Ελλήνων ήταν άμεσα συνυφασμένη με το χορό από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Οι παραδοσιακοί χοροί για τους Έλληνες έχουν ακόμη και σήμερα ξεχωριστή σημασία. Ο κύριος λόγος είναι επειδή αυτοί οι χοροί δεν σχεδιάστηκαν από κάποιον ειδικό του χορού, αλλά τους έπλασε η ψυχή του λαού. Οι δημιουργοί των λαϊκών χορών, ενώ δεν γνώριζαν ανάγνωση και γραφή και μη διαθέτοντας κάποια άλλη ιδιαίτερη μόρφωση, χόρευαν και τραγουδούσαν για να αποκαλύψουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Το παρών έδωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Φεστερίδης, ο Παναγιώτης Τροκάνας και φυσικά αρκετός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση