Ανατράπηκε ιστιοπλοϊκή λέμβος στο Αγγελοχωρι-Στο ΑΧΕΠΑ τρεις επιβαίνοντες

Ανατράπηκε ιστιοπλοϊκή λέμβος στο Αγγελοχωρι-Στο ΑΧΕΠΑ τρεις επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ανατροπή ιστιοπλοϊκής κωπήλατης λέμβου με δέκα (10) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ” Αγγελοχωρίου, κατά τη διάρκεια πλου από το λιμάνι της Επανομής προς το λιμάνι Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το φουσκωτό σκάφος ”ΣΩΣΤΙΚΟ Ι” με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας καθώς και το Α/Κ-Ε/Π σκάφος ”ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Ν.Θ. 786.

Οι εννέα (09) επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελέγησαν από το ”ΣΩΣΤΙΚΟ Ι”, μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ-Ε/Π σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγγελοχωρίου, ενώ μια (01) επιβαίνουσα επιβιβάστηκε σε έτερη ιστιοπλοϊκή λέμβο και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καλαμαριάς. Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ τρεις (03) από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο ”ΑΧΕΠΑ” για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η ιστιοπλοϊκή κωπήλατη λέμβος ρυμουλκήθηκε από το ”ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” στο λιμένα Αγγελοχωρίου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Πρόκειται για άλλο ένα ατύχημα από τα πολλά που συμβαίνουν στη περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα και μακάρι να μη σχετίζεται με τον κυματισμό που προκαλούν τα πλοία που ταξιδεύον για Σποράδες.

Αφήστε μια απάντηση