Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών”

Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” του Γιώργου Χατζηβαλάση, για την διακοπή των σχολικών γευμάτων:

Διαβαστε αναλυτικά:

“185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα μέχρι νεωτέρας!

Η κυβέρνηση σε μία περίοδο ανέχειας, δείχνει ξανά την αναλγησία της αφήνοντας 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα μέχρι νεωτέρας

Την αναλγησία της για ακόμη μία φορά δείχνει η κυβέρνηση, που αφήνει σε μία περίοδο ανέχειας, 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα. Μάλιστα, το Υπουργείο, ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σίτισης μόλις την Παρασκευή (τρεις μέρες πριν) ότι από τη Δευτέρα ότι δεν μοιράζονται μέχρι νεωτέρας τα σχολικά γεύματα!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα καθιστά αδύνατο το διαμοιρασμό φαγητού στα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Οι 1.227 σχολικές μονάδες -μεταξύ των οποίων και 7 του δήμου μας- που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά στις 26/2 πως από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.

Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, είναι η καθυστέρηση στην έγκριση της νέας σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Η κυρία Κεραμέως έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα: ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα περιβόητα 90.000 tablet δεν έφτασαν ποτέ, τα voucher σε 560.000 μαθητές και φοιτητές ακόμη αγνοούνται, το 100.000.000€ για το ολοήμερο έμεινε εξαγγελία. Αποτελεί, όμως, ντροπή για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αφήσει χωρίς γεύματα χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Αποτελεί ντροπή, να αντιμετωπίζει με ερασιτεχνισμό θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού, που έχουν να κάνουν με τη σίτιση παιδιών, τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε διασφαλίσει τις διαδικασίες, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος.

Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταδικάζει απερίφραστα την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και την καλεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η εφαρμογή της νέας σύμβασης, προκειμένου κανένα παιδί να μη μένει δίχως φαγητό και παράλληλα να καλύψει την τεράστια αυτή ανάγκη από ιδιαίτερο κονδύλιο μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία”.

Αφήστε μια απάντηση