Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών”

Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα τριών σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού. Η παράταξη του Γιώργου Χατζηβαλάση είναι αντίθετη σε αυτή την εξέλιξη, καλώντας τον δήμαρχο Θερμαϊκού να ηγηθεί της προσπάθειας αποτροπής της συγχώνευσης των τμημάτων των 3 Σχολικών Μονάδων του δήμου μας, όπως έκαναν και κάνουν οι άλλοι Δήμαρχοι της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“ΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Η δημοτική παράταξη «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» καταγγέλει την απόφαση της Διεύθυνσης Β´βάθμιας Εκπαίδευσης, που ζητά την σύμπτυξη τμημάτων 3 σχολικών μονάδων του δήμου μας. Συγκεκριμένα, ενώ είμαστε ο μοναδικός Δήμος που καταγράφεται διπλασιασμός των κρουσμάτων covid-19, είμαστε και ο μοναδικός Δήμος της Κεντρικής Μακεδονίας από τον οποίο ζητείται η συγχώνευση τμημάτων 3 Σχολείων του: του 2ου Λυκείου Περαίας, του Γυμνασίου των Ν. Επιβατών και του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ!

Σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254 /2021 (ΦΕΚ 4187/Β` 10.9.2021), Υπουργική Απόφαση συστήνεται:
• Η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών/τριών, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους κάθε σχολικής μονάδας.

• Οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων, περαιτέρω συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση και πριν εισέλθουν οι μαθητές”.

Πέραν αυτών, προκειμένου περί συγχωνεύσεως τμημάτων, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ωφέλιμος χώρος 1,5 τ.μ. ανά μαθητή, ενώ δεν επιτρέπεται η συγχώνευση τμημάτων στα οποία φοιτά έστω και ένας μαθητής ΑΜΕΑ.

📌 Επειδή γίνεται καταφανής καταστρατήγηση του μέτρου, αφού το εμβαδόν των τάξεων είναι το ίδιο και όχι κατ’ αναλογία μεγαλύτερο, εξ αυτού και μόνου του λόγου η συγχώνευση κρίνεται επισφαλής για την υγεία των μαθητών.
📌 Επειδή υπάρχει μαθητής ΑΜΕΑ σε μια τουλάχιστον σχολική μονάδα.
📌 Επειδή συμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση ο Προϊστάμενος και ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας ορίζονται ως υπεύθυνοι για την λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
📌 Επειδή δεν βρίσκουμε τον λόγο να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου συγχώνευση τμημάτων της Β΄ τάξης, για μαθητές και τμήματα που λειτουργούν ήδη εδώ και ένα χρόνο με την συγκεκριμένη κατανομή.
📌 Επειδή πρέπει να γίνει κατανοητό το πόσο μεγάλη αναστάτωση προκαλείται στον ψυχισμό των μαθητών αυτών, που θα κληθούν να αλλάξουν συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και χώρους διδασκαλίας χωρίς αιτία.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

❗️Τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της απόφασης της Β´βάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία εκδόθηκε από καταφανώς εσφαλμένη ερμηνεία της Απόφασης του Υπ. Παιδείας, και
❗️Τον δήμαρχο Θερμαϊκού να ηγηθεί της προσπάθειας αποτροπής της συγχώνευσης των τμημάτων των 3 Σχολικών Μονάδων του δήμου μας, όπως έκαναν και κάνουν οι άλλοι Δήμαρχοι της χώρας”

Αφήστε μια απάντηση