Ανακοίνωση “γροθιά στο στομάχι” από τη “Δράση Πολιτών”

Ανακοίνωση “γροθιά στο στομάχι” από τη “Δράση Πολιτών”

Ανακοίνωση για την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας με θέμα τον αριθμό των γευμάτων που δίδονται στους αδύναμους συμπολίτες μας, εξέδωσε η “Δράση Πολιτών”.

“Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παρακάμπτετε την θεσμικά εκλεγμένη Επιτροπή και να παίρνετε αποφάσεις -δίκην Καίσαρος- για το ποιός θα φάει και ποιός θα μείνει νηστικός;”, είναι μία από τις ερωτήσεις “γροθιά στο στομάχι” της παράταξης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

Στις 12/10/ 2021 είχαμε τον απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου των συσσιτίων και διανομή τροφίμων του Α’ εξαμήνου 2021.

Τέθηκε λοιπόν -για άλλη μία φορά- από το μέλος της Επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, Παναγιώτη Δ. Μήλιο, το θέμα του αριθμού των αιτήσεων δημοτών μας, που πληρούν καθόλα τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Σίτισης του δήμου μας.

Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ανέρχονται σε 289, όμως λόγω έλλειψης των αντίστοιχων τροφίμων, εμείς μπορούμε και εξυπηρετούμε μόνο τα 150 άτομα με καθημερινή μερίδα φαγητού και άλλα 30 άτομα τροφοδοτούνται με τις δύο σακούλες τροφίμων το μήνα.

Δηλαδή κοντολογίς, μένουν εκτός Προγράμματος Σίτισης 139 οικογένειες συνδημοτών μας, που για να φτάσουν στο σημείο να κάνουν αίτηση σίτισης, είναι προφανές ότι βρίσκονται πραγματικά σε οικτρή οικονομική κατάσταση.
Ένα χρόνο πριν, όταν θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με την πρότασή μας για την πλήρη κάλυψη όλων των αιτούντων με αγορά από το Δήμο των υπόλοιπων τροφίμων (που δεν καλύπτονται από τις δωρεές των επιχειρήσεων), η απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών ήταν πως έχουν ενταχθεί στη σίτιση όλοι οι αιτούντες.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6 αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού και κωδικός για την προμήθεια τροφίμων ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει. Όλες οι ανάγκες καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές επιχειρήσεων Σούπερμαρκετ και τροφίμων, ενώ εκεί έξω υπάρχουν 139 οικογένειες συνδημοτών μας, που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, που τους το αρνούμαστε.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

Ερχόμαστε λοιπόν στα θεσμικά, που μας αφορούν.
Τον Οκτώβριο 2021 που συγκλήθηκε η Επιτροπή, ο Πρόεδρος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που είναι μέλη της Επιτροπής, δήλωσαν έκπληκτοι από τον υψηλό αριθμό αναξιοπαθούντων και εχόντων ανάγκη ένταξης στο Πρόγραμμα Σίτισης.

Άρα, μέχρι τότε δεν γνώριζαν τίποτε!
Στην ερώτηση μας, «ποιός αποφάσισε για το ποιός θα ενταχθεί στο πρόγραμμα σίτισης και ποιός όχι;» η υπαλληλος μας πληροφόρησε ότι «ενημερώθηκαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μας είπαν να απορριφθούν αυτοί που ήταν πέρσι και να μπούν οι καινούργιοι».

ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

📌 Γιατί είπατε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι καλύπτονται όλες οι αιτήσεις;
📌 Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παρακάμπτετε την θεσμικά εκλεγμένη Επιτροπή και να παίρνετε αποφάσεις -δίκην Καίσαρος- για το ποιός θα φάει και ποιός θα μείνει νηστικός;
📌 Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε πολιτική με την αξιοπρέπεια και την ανάγκη επιβίωσης των συνανθρώπων μας;
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Μετά την κλοπή που έγινε στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
❓ΓΙΑΤΙ δεν συγκλήθηκε άμεσα η Επιτροπή ώστε να λάβει γνώση και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες;
❓ΓΙΑΤΙ δεν καταθέσατε εσείς τη μήνυση με δική σας υπογραφή, αλλά στείλατε την υπάλληλο;
❓Έτσι αντιλαμβάνεστε τα καθήκοντα σας;

Ο Ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Δ. Μήλιος”

Αφήστε μια απάντηση