Αισιόδοξο μήνυμα: Συνεχείς αφίξεις βαλκάνιων τουριστών στη περιοχή μας!

Αισιόδοξο μήνυμα: Συνεχείς αφίξεις βαλκάνιων τουριστών στη περιοχή μας!

Σέρβοι, Ρουμάνοι, Σκοπιανοί και Βούλγαροι, κατά κύριο λόγο, καταφθάνουν αυτό τον καιρό στη περιοχή μας, ανοίγοντας τον τουρισμό, στέλνοντας ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα ενόψει καλοκαιριού! Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανοίγματος των χερσαίων συνόρων και της εύκολης πρόσβασης απο εκεί και μετά στις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού, οι οποίες και αποτελούν την πιο κοντινή πηγή θαλασσινής δροσιάς.

«Τα σύνορα αυτό το διάστημα έχουν μια κανονική κίνηση η οποία προέρχεται από τις βαλκανικές όμορες χώρες και επισκέπτες που έχουν εξοχικά είτε στη Βόρεια Ελλάδα είτε αλλού ενώ τα Σαββατοκύριακα σιγά σιγά βλέπουμε να έρχονται και άλλοι τουρίστες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά τα σύνορα των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και του Ορμενίου, ενώ της Κρυσταλοπηγής λειτουργεί μεν αλλά με μίνιμουμ αριθμό ατόμων. Πάρα πολλοί τουρίστες έχουν μεν ως πρώτη επιλογή τις παραλίες της Ασπροβάλτας και του Σταυρού, ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει στην δική μας περιοχή.

“Ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων είναι η βασική πύλη των κέντροευρωπαίων και των Σέρβων. Από τον Προμαχώνα έρχονται κατά κύριο λόγο τουρίστες από την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και γενικότερα από την ανατολική Ευρώπη. Ενώ από την Νυμφαία και το Ορμένιο ο κύριος όγκος των τουριστών προέρχεται από Βουλγαρία και Ρουμανία», συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, με τη βοήθεια της Περιφέρειας, ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των βαλκάνιων τουριστών να έρχεται πιο οργανωμένα στον Δήμο Θερμαϊκού ο οποίος, ούτως ή άλλως, είναι η φυσική διέξοδος του Σαββατοκύριακου και για τους Θεσσαλονικείς ημερήσιους εκδρομείς.

Αφήστε μια απάντηση