Αθανασιάδης σε Τσαμασλή: “Επικοινωνήστε με Ζέρβα και Τζιτζικώστα για το ενυδρείο”

Αθανασιάδης σε Τσαμασλή: “Επικοινωνήστε με Ζέρβα και Τζιτζικώστα για το ενυδρείο”

Δημόσια παρότρυνση του κ. Βασίλη Αθανασιάδη, προέδρου δασολόγων ΓΕΩΤΕΕ, προς τον Γιώργο Τσαμασλή, να επικοινωνήσει άμεσα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να τους ενημερώσει πως στο πλαίσιο του THESS INTEC προγραμματίζεται να γίνει το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ανατολικής Μεσογείου! Αρα, ποιος ο λόγος να γίνει ενυδρείο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής;

Και υπογραμμίζει ο κ. Αθανασιάδης: “Είναι πιθανόν ο Δήμος μας να αγνοεί την παραπάνω απόφαση”. Καλά, είναι δυνατόν;

Διαβάστε την ανάρτηση του Βασίλη Αθανασιάδη:

“Ενυδρείο προτείνει …και ο Δήμος Θεσσαλονίκης!!!

Καλύτερα το προλαμβάνειν… από το θεραπεύειν.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης πρότεινε στα πλαίσια του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ενοποίηση του Παραλιακού Μετώπου που συντάσσεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την δημιουργία ενυδρείου στα όριά του.

Σαν χώρο κατασκευής προτάθηκε ο χώρος δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.
Την ίδια ώρα όμως στο χώρο που κατασκευάζεται το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς στην Περαία προβλέπεται η κατασκευή του μεγαλύτερου ενυδρείου της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την πληροφόρηση που έχω, το ενυδρείο που θα κατασκευαστεί στο Τεχνολογικό Πάρκο θα έχει εμβαδόν κτιριακών υποδομών περίπου 40.000 τετραγωνικά μέτρα, περισσότερες από 400 διαφανείς επιφάνειες παρατήρησης, περισσότερα από 5.000 είδη ψαριών, αμφιθέατρο προβολής ειδικών θεμάτων, δύο ώρες τουλάχιστον περιήγησης κ.λ.π. Είναι πιθανόν ο Δήμος μας να αγνοεί την παραπάνω απόφαση.

Θα πρέπει όμως άμμεσα να επικοινωνήσει τόσο με τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα όσο και με τον Περιφερειάρχη κ.Τζιτζικωστα και να τους ενημερώσει για το ότι το έργο αυτό χωροθετήθηκε και προχωρά εντός του Τεχνολογικού Πάρκου του Δήμου Θερμαϊκού.

Άλλωστε η αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν φορέας που ενώνει τους πολίτες με βάση τα κοινά προβλήματα και όχι να αναπαραγάγει τις αντιπαραθέσεις των πολιτικών κομμάτων.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο χώρος δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής όπου προτάθηκε ο χώρος από το Δήμο Θεσσαλονίκης”.

Αφήστε μια απάντηση