Αθανασιάδης: ” Πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα από τον Δήμο Θερμαϊκού”

Αθανασιάδης: ” Πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα από τον Δήμο Θερμαϊκού”

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση από τον δασολόγο και ειδικό στην χωροταξία κ. Βασίλη Αθανασιάδη για το ThessIntec:

“Μήπως πρέπει να ξεκινήσουν τα συνοδά έργα για την επερχόμενη επένδυση ;
Το ταμείο ανάκαμψης στα 170 έργα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια ,συμπεριλαμβάνει και την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων 4ης γενιάς με συνολικό ποσό 100εκ. €
Το ποσό που θα προκύψει έπειτα από τις μελετες ,το 50% ειναι δωρεάν χρηματοδοτούμενο από το κράτος ,το 30% με δανεισμό από τράπεζα επενδύσεων και το υπόλοιπο 20% από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην επένδυση.

Δεδομένου ότι οι μελέτες ξεκίνησαν και προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό , η γνώμη μου είναι πως ήρθε ο καιρός να ξεκινήσει η προετοιμασία και η κατασκευή έργων από το Δήμο Θερμαϊκού .

Τα τρία σημαντικότερα ,κατά τη γνώμη μου,είναι :

1) προγραμματική σύμβαση με το δήμο Θέρμης για την κατασκευή και διαπλατηνση του δρόμου (από τη διασταύρωση του παλιού lidl έως το ΚΑΠΠΑ)
Το έργο αυτό είναι σημαντικό διότι,εκτός των άλλων, ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται κυρίως από τους δημότες του δήμου μας .
2) για την οδό
Ανθέων,στο σημείο που συναντά τον παραπάνω δρόμο ,προβλέπεται η επέκταση της και η σύνδεση με την οδό Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας στο τέλος του αεροδρομίου (στο σημείο που διασταυρώνεται με το δρόμο προς Καρδία)
3) η απομάκρυνση των Ρομά

Θα πρέπει να γίνει συνάντηση περιφέρειας, περιφερειακής Ένωσης των δήμων ,υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και όποιου άλλου αρμόδιου , προκειμένου να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα . Μέχρι τώρα ,οι δικαστικές αποφάσεις που πάρθηκαν ,ενώ αναγνωρίζουν ότι παρανόμως είναι εγκατεστημένοι εκεί , εισηγούνται την μετεγκατάσταση τους ,προκειμένου να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση τους.
Επειδή οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι ευνοϊκές ,αλλά και η πολιτικη βούληση θετική ,νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να εντατικοποιήσει τις ενέργειες ,ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες κατασκευής του έργου.
Θα είναι το μεγαλύτερο έργο στο Δήμο μας που θα αλλάξει τελείως την εικόνα,την προοπτική και την ποιότητα ζωής .
Γι αυτό, χρειάζεται τη βοήθεια και το ενδιαφέρον όλων μας”.

Αφήστε μια απάντηση