Αγανάκτηση “Δράσης Πολιτών” για την κατάργηση του προγράμματος “Αθλητισμός για Ολους”

Αγανάκτηση “Δράσης Πολιτών” για την κατάργηση του προγράμματος “Αθλητισμός για Ολους”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” του Γιώργου Χατζηβαλάση για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητιμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

“Κατάργηση του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους»
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταργήσει ουσιαστικά την χρηματοδότηση του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους», στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες.
Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής-αθλητικής περιόδου αποφασίστηκε ότι πρέπει ουσιαστικά να κλειδωθούν οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για να κατευθυνθούν οι πολίτες, που απολαμβάνουν τις ποιοτικές δημοτικές αθλητικές υπηρεσίες, προς τους ιδιώτες!
Από την ανάγνωση της επιστολής του κ Αυγενάκη (Α.Π. 388930/13.8.21) και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για μια προσωρινή αναμόρφωση αλλά για ουσιαστική κατάργηση του «Προγράμματος Αθλητισμός για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.) για την περίοδο 2021-2022, αφού η Γ.Γ.Α. αίρει την οικονομική συμμετοχή της.
Αν τα προγράμματα νεκρώσουν – έστω και για μια χρονιά – οι αθλούμενοι θα σταματήσουν την αθλητική τους ενασχόληση, διότι στα δημοτικά αθλητικά προγράμματα συμμετέχουν οι συμπολίτες μας, των οποίων δεν «αντέχει η τσέπη» να εγγραφούν σε ιδιωτικά γυμναστήρια και σε ιδιωτικούς συλλόγους.
Στα δημοτικά προγράμματα συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Δεν επιλέγεται το ψηλό, το αδύνατο, το μυϊκά δυνατό και το εξυπνότερο. Δεν κάνουν πρωταθλητισμό. Με την κατάργηση των προγραμμάτων τα παιδιά και οι έφηβοι είτε θα μείνουν κολλημένα στον υπολογιστή τους, είτε θα στραφούν σε δραστηριότητες, από τις οποίες προσπαθούσαμε να τους κρατήσουμε μακριά, με την αθλητική ενασχόλησης τους.
Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) αποτελούν τον πυλώνα στήριξης του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμπολιτών μας και απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές και πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίοι – μοιραία – θα αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν.
Επιπλέον, οι απασχολούμενοι στο δήμο μας Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, που πέρασαν πέρσι μια δύσκολη χρόνια, αφού οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας, οδηγούνται σήμερα οριστικά στην ανεργία και το μαθαίνουν τώρα, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της περιόδου 2021-2022.
Αυτά θα είναι τελικά τα αποτελέσματα και αποτελούν ήττα για ολόκληρη την κοινωνία!
Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλουμε την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και ζητούμε να ενώσετε τη φωνή σας με αυτές των άλλων δημάρχων της χώρας απαιτώντας όχι μόνον την ανάκληση γης απόφασής του, αλλά και την κατανομή θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄& Β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, για την απρόσκοπτη υλοποίηση του Προγράμματος Άθληση για Όλους την περίοδο 2021-2022.
Για την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης”

Αφήστε μια απάντηση