Αίτημα γονέων να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας

Αίτημα γονέων να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας

Με κατεπείγον αίτημά του το οποίο γνωστοποίησε μεταξύ άλλων σε Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας ζητά να κλείσει το σχολείο, εξαιτίας διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε τη δραματική έκκληση των γονέων:

«Σας γνωστοποιούμε αίτημα του Συλλόγου γονέων -κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας Θεσ/κης για διαδικτυακή διδασκαλια λόγω κρουσμάτων covid, το οποίο αποστείλαμε :
1. Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας
2. Σύλλογο Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας
3. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
4. Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)
“Αξιότιμοι κύριοι & κυρίες,
Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε από την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας υπάρχει συρροή κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά στην τοπική κοινότητα. Δυστυχώς, ήδη κάποιοι γονείς-κηδεμόνες μαθητών του σχολείου μας νοσούν και ως όφειλαν σας έχουν ενημερώσει , οπότε τα παιδιά τους δεν προσέρχονται στο σχολείο. Όμως επειδή μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού ανάμεσα στους μαθητές μας ή για το φόβο των απουσιών έρχονται τα παιδιά φορέων στο σχολείο αντί να είναι σε καραντίνα, ως Σύλλογος θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την υπάρχουσα κατάσταση. Επίσης προτείνουμε, αν γίνεται αρχής γενομένης κι από αύριο Παρασκευή 19/02/2021, την διαδικτυακή διδασκαλία μέσω Webex για 10 ημερολογιακές ημέρες, χρόνος που προτείνεται και από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ως χρόνος καραντίνας , γιατί «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν.»
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας ”

Αφήστε μια απάντηση