Μαυρομάτης: “Ναι στα έργα, αλλά με συνέπεια, ασφάλεια και ιδιαίτερα διαφάνεια”

Μαυρομάτης: “Ναι στα έργα, αλλά με συνέπεια, ασφάλεια και ιδιαίτερα διαφάνεια”

Μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση του Δήμου μας, αποφάσισε να ασφαλτοστρώσει μέρος της οδού Ρωμανού, στην Περαία. Η παράταξη “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη, θέτει το έργο υπό διερεύνηση, καθώς οι παράμετροι που βάζει είναι ιδιαιτέρως σοβαροί.

Διαβάστε την ανακοίνωση και θα καταλάβετε:

“Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η διοίκηση Τσαμασλή εδώ και δύο χρόνια καταφέρνει να ακυρώνει ακόμη και εγκεκριμένα – δημοπρατημένα έργα (από τη δική μας διοίκηση), δημιουργώντας τεράστιο πισωγύρισμα στον τόπο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να επέλθει αγωνία στην Διοίκηση του Δήμου για έργα «εδώ και τώρα», προκειμένου να έχει κάτι να πει και να επιδείξει στον κόσμο…

Όμως, ο πανικός, ως γνωστόν, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος και οδηγεί πάντοτε σε «θολά» πεπραγμένα. Όπως συμβαίνει με την περίπτωση της ασφαλτόστρωσης, μέρους της οδού Ρωμανού στην Περαία, στην οποία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς να ρωτήσει και να ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Το εν λόγω έργο ΔΕΝ πέρασε ούτε από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά ούτε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση ΕΡΓΟΥ ασφαλτοστρώσεων.

Πως, λοιπόν, υλοποιήθηκε αυτό το έργο;

Σημειώνουμε ότι η μοναδική ενεργή σύμβαση χρήσης ασφαλτομίγματος, αφορά την με αρ. πρωτ. 1296/28-01-21 σύμβαση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ με τίτλο «Προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων πλην κτηρίων (θραυστό, σκυρόδεμα, ασφαλτόμιγμα), με ΑΔΑΜ 21SYMV008060306, η οποία αφορά (προμήθεια υλικού χωρίς τη χρήση μηχανημάτων). Σύμφωνα μάλιστα με την παράγραφο 1.3 της διακήρυξης της υπ. αρ. 12/2020 μελέτης προμήθειας, «Αντικείμενο της σύμβασης είναι: 1) η προμήθεια θερμού ασφαλτομίγματος που είναι απαραίτητο για τη συντήρηση των ασφαλτοστρωμένων οδών στα σημεία φθοράς τους και στην επισκευή φθορών σε διάφορες οδούς του οδικού δικτύου.

Προφανώς, βάση όλων των παραπάνω, δεν μπορεί να αποπληρωθεί από την εν λόγω προμήθεια.

Με τι μηχανήματα, λοιπόν και ποιους εργαζομένους έγινε η ασφαλτόστρωση; Ποιος θα παραλάβει ένα τέτοιο «ομιχλώδες» έργο;

Αντιλαμβάνεστε πως με αυτόν τον τρόπο βάζετε σε κίνδυνο το εξαίρετο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου μας; Προφανώς, ούτε αυτό σας ενδιαφέρει.

Συμπέρασμα: Στρώσατε έναν δρόμο (όπως και όσο τον στρώσατε):

ΧΩΡΙΣ ενημέρωση

ΧΩΡΙΣ συνέπεια

ΧΩΡΙΣ οργάνωση

ΧΩΡΙΣ ασφάλεια

ΧΩΡΙΣ διαφάνεια

Αλήθεια, τι ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε;
Έχετε αντιληφθεί ότι διοικείτε ή απλά παίζετε ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια;”.

Αφήστε μια απάντηση