Τι ζήτησαν Βαρτζόπουλος, Καράογλου και Παπάς από τον Πρωθυπουργό

Τι ζήτησαν Βαρτζόπουλος, Καράογλου και Παπάς από τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Τι του ζήτησαν;

Ο κ. Βαρτζόπουλος έθεσε ως προτεραιότητες:

-Να ισχύσουν και φέτος οι ρυθμίσεις για ΑΤΑΚ ΚΑΕΚ και υπεύθυνη δήλωση για αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων εν παραλλήλω με το σύστημα ΜΙΔΑ.
-Να μειωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών για τη διατήρηση των 6θέσιων Δημοτικών και όπου δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ομάδες χωριών που θα εξυπηρετούνται από ένα λειτουργικό 6θέσιο.
-Να εξασφαλισθεί η επέκταση του προαστιακού σε Αγχίαλο, Αγ. Αθανάσιο και Γέφυρα.
-Να σχεδιασθεί η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Καβάλας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι τον Σταυρό, για λειτουργία και εκεί προαστιακού.

Ο κ. Καράογλου,, εστίασε σε συγκεκριμένα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, όπως το πρόβλημα του ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ και ζήτησε να μη μπλοκάρει η διαδικασία των επιδοτήσεων όταν υπάρχει κάποιο θέμα με ένα τμήμα των δηλωθέντων εκτάσεων. Αναφέρθηκε και στις υποδομές ζητώντας να γίνει πρώτη προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς τα Δυτικά, περαιτέρω επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς τα δυτικά και μελέτη για επαναλειτουργία του προαστιακού προς την επαρχία Λαγκαδά, σε υφιστάμενη υποδομή.

Τα ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά μαθητών και τις συγκοινωνίες στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης έθεσε ο κ. Παπάς. Προφανώς και τα αγροτικά ζητήματα, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι ομάδες παραγωγών, ζητήματα και προβλήματα σε σχέση με τη δήλωση ΟΣΔΕ των αγροτών, καθώς και να ανοίξουν θέσεις για τους αποφοίτους από τις σχολές Αστυνομίας για τη Θεσσαλονίκη.

bestcity