Αμοληψία: “Δεν κάνει το χώμα από τον Αξιό”
Απαντήσεις για τη μελέτη επέκτασης του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ με αμμοληψία από την περιοχή Ακρωτήρι της Επανομής έδωσε εκ μέρους της ΟΛΘ ΑΕ ο Δημήτρης Σαμαράς από τη μελετητική εταιρεία «Σαμαράς και Συνεργάτες ΑΕ» μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιώνει τη διασπορά των εργασιών σε περισσότερα σημεία, όπως οι εκβολές του Αξιού.
«Δεν κάνει το υλικό από τον Αξιό» τόνισε ο κ. Σαμαράς εξηγώντας ότι έχει πάρα πολύ άργιλο, είναι ένας πηλός, όταν πάει να ριχτεί στον 6ο προβλήτα θα υπήρχε μια θολότητα, θα γινόταν κόκκινος όλος ο Θερμαϊκός.
Αναλύθηκαν και άλλα σενάρια όπως το παρθούν υλικά από το Μεσαίο και άλλα λατομεία, είπε ο κ. Σαμαράς.
«Θα χρειάζονταν την ημέρα να διακινούνται 1439 φορτηγά για να μεταφέρουν την άμμο προς το λιμάνι» σημείωσε.
Αρα, που οδηγούμαστε; Αμμοληψία από την Επανομή και μόνο…











