Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια της Περαίας
Το «Γενέθλιον Περαίας 2025» συνεχίζεται αποδεικνύοντας πως οι γιορτές της πόλης μας μπορούν να ανανεώνονται και να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.
Η Περαία φιλοξενεί θερινό σινεμά με την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Κώστα Φέρρη «Το Ρεμπέτικο» (26/9), ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης εποχής.
Στον ιστορικό Πλάτανο του Πανδίρη (27/9), οι επισκέπτες θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με ζωντανή βιβλιοθήκη, μουσικά αφιερώματα, διαδραστικά μαθήματα χορών και εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, πηλού και ακόμη… kangoo jumps για τα παιδιά.
Στο ίδιο πλαίσιο, η έκθεση του τοπικού μας ζωγράφου Μανώλη Κατσαρίδη τιμά την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία.
Παιχνίδια Μνήμης
Την Κυριακή 28/9, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και της Βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξανά τα παραδοσιακά παιχνίδια των παππούδων μας (μαντιλάκι, λάστιχο, κουτσό, τζαμί, γκαζιές, μήλα κ.ά.) μέσα από οργανωμένους σταθμούς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή βιβλίων με προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού.
Μεγάλη Συναυλία
Το βράδυ του Σαββάτου 27/9, η κορύφωση του φεστιβάλ έρχεται με τη συναυλία της Ρένας Μόρφη, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μαζί της θα εμφανιστούν οι «Ιπτάμενες Μπύρες» – η μπάντα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θερμαϊκού. Μια γιορτή μουσικής και ρυθμού που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές.
Θεατρικές Παραστάσεις
Η αυλαία θα πέσει με δύο θεατρικά:
«Περαιώτικο Άρωμα Καλοκαιριού» (28/9) από τον Σύλλογο «Αγάπη» και τη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Περαίας.
«Πληγωμένες Πατρίδες – Πληγωμένες Καρδιές» (29/9), έργο του Domenico Strillone, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Θερμαϊκού «Καλλίπολις».
*Στις 27/9 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – δράση, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)*.
Το «Γενέθλιον Περαίας 2025» είναι φέτος μια αναγέννηση: μια γιορτή που παντρεύει τη μνήμη με τη δημιουργία, την παράδοση με την καινοτομία, και καλεί όλους –μικρούς και μεγάλους– να γίνουν μέρος της.











