Στους ρυθμούς της ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη-Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα για τα εγκαίνια

Στους ρυθμούς της ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη-Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα για τα εγκαίνια

Στους ρυθμούς της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται από σήμερα η πόλη, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί ποδός είναι οι αστυνομικές αρχές λόγω των εγκαινίων και εξαιτίας, κυρίως, των συγκεντρώσεων και πορειών που θα λάβουν χώρα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Εδώ και μέρες χιλιάδες αστυνομικοί και διμοιρίες από όλη τη χώρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία για το πρώτο Σαββατοκύριακο της 88ης ΔΕΘ. Δικυκλιστές, κλούβες των ΜΑΤ και περιπολικά βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Οι φραγμοί και η επιτήρηση από ελικόπτερο και drones

Αστακός θα είναι για άλλη μια χρονιά το κέντρο της πόλης, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Μεγάλος αριθμός διμοιριών θα αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις. Φραγμός από διμοιρίες και κιγκλιδώματα πρόκειται να στηθεί περιμετρικά του Βελλίδειου, όπως επίσης και αργότερα (μετά την έναρξη των πορειών) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους δρόμους Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, στην πλατεία Σιντριβανίου.

Την ίδια ώρα από αέρος ένα ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξη των πορειών, δίνοντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο Αστυνομικό Μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο και το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας «Αίαντας». Την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, ο ένας στο Επιχειρησιακό Κέντρο και ο έτερος στο κέντρο της πόλης.

Σε ισχύ είναι από χθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς άξονες της πόλης, εν όψει των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ. Από σήμερα στις 15:00 το απόγευμα θα ισχύσει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο. Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καίρια σημεία και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων – πορειών και μέχρι την ολοκλήρωση τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές (από ανατολικά προς δυτικά μέσω Κατσιμίδη – Περιφερειακής Οδού – Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω Λαγκαδά – Περιφερειακής Οδού – Αγίου Δημητρίου). Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.
Πηγή:voria.gr