Πιο αδύναμος από ποτέ ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο αδύναμος από ποτέ ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ισχνή πλειοψηφία μέσα στην ΚΟ ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει νίκη στα σημεία, αλλά βλέπει την καρέκλα του να τρίζει.

Για να αντιμετωπίσει τον Πολάκη έκανε «συμπρόεδρο» τον Παππά και ξήλωσε τον Φάμελλο, αφού τον αποθέωσε.

Τα «ΝΕΑ» δίνουν το ζουμί μιας συνεδρίασης θρίλερ: «Μετά την αιφνιδιαστική πρόταση Κασσελάκη με ισχνή πλειοψηφία (17 ναι, 12 όχι και 4 παρών), ο Νίκος Παππάς νέος επικεφαλής μιας διχασμένης ΚΟ – Τι σηματοδοτούν η ήττα της ομάδας Τσίπρα και η ανταρσία Φάμελλου».

Η νέα δυαρχία μετά την απόφαση της Πόπης Τσαπανίδου να κρατήσει την πόρτα της Βουλής κλειστή για τον Κασσελάκη, αφού δεν του έδωσε την έδρα, θέλει τον Νίκο Παππά πρώτο βιολί στην Βουλή και τον Στέφανο Κασσελάκη να συνεχίζει την μάχη του TikTok.

H απόφαση ο Νίκος Παππάς να αναλάβει τα ηνία του κόμματος μέσα στην Βουλή εκτιμάται πως συνδιάζεται με την επιθυμία Κασσελάκη να αποκτήσει συμμάχους που θα τον στηρίξουν αν υπάρξει πρόταση μομφής. Τώρα πια ο Νίκος Παππάς, που ως τα τώρα κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, σίγουρα δεν θα την στηρίξει και θα είναι και απέναντι της.

Τα προβλήματα όμως και στο κόμμα δεν είναι λίγα. Ο Στέφανος Κασσελάκης συρρίκνωσε και άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ με μία διαγραφή της Λινού, η οποία ήταν η πέτρα του σκανδάλου για την κόντρα με τον Πολάκη που έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα τι θα γίνει με τον Κρητικό; Θα ρίξει νερό στο κρασί του ή θα βάλει και κάποιον άλλον στο στόχαστρό του;

Αυτό το ερώτημα βασανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει να δει και αν θα δώσει, όπως της ζητούν, την έδρα η Λινού ή θα πάει σε κάποιο άλλο κόμμα ή θα μείνει ανεξάρτητη.

Επιλαχούσα μία παλιά συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στην περίπτωση που η Λινού δώσει την έδρα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.