Στα Γρεβενά για τον Μίλτο Τεντόγλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα Γρεβενά για τον Μίλτο Τεντόγλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 του και έγινε μόλις ο δεύτερος άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πίσω μόνο από τον Καρλ Λούις.

Με άλμα στα 8.48 μέτρα αναδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά χρυσός Ολυμπιονίκης, «χαρίζοντας» στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.

Εκτός από τα αδιανόητα, για τα ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα, ο αθλητής από τα Γρεβενά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και για τον χαρακτήρα του, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε συνθήκη βιώνει.

Τα Γρεβενά πανηγύρισαν το χρυσό

Τα Γρεβενά πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο του Ολυμπιονίκη. Στην κεντρική πλατεία της πόλης στήθηκε γιγαντοοθόνη για τον μεγάλο τελικό, με τον κόσμο να συρρέει για να απολαύσει τον ιπτάμενο Μίλτο που έκανε όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Η «δίψα» του κόσμου για διάκριση ήταν έκδηλη και αυτό φάνηκε από το πρώτο του άλμα. Ολόκληρη η πλατεία σηκώθηκε στο πόδι με τα παιδιά να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και τους μεγαλύτερους να χειροκροτούν.

Συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του χρυσού Ολυμπιονίκη συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να στείλουν τη θετική τους ενέργεια για την προσπάθειά του στο Παρίσι.

Ο δήμος Γρεβενών έχει φροντίσει να υπάρχουν κρουστά στην πλατεία και να δίνουν παλμό, με τους παρευρισκόμενους να έχουν σίγουρο το χρυσό του κορυφαίου πρωταθλητή.