“Περαία, σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία…” (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+ΒΙΝΤΕΟ)

“Περαία, σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία…” (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με την Ευλογία και την Ευχή του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου & του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου & με προτροπή και ενέργειες των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτη κ. Αντώνιου Πετρόπουλου και του Μουσικολογιωτάτου Λαμπαδάριου κ. Μιχάλη Πετρόπουλου, έλαβε χώρα απόψε η επετειακή εκδήλωση από την ίδρυση της Πρώτης Ενορίας της Περαίας….

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Όμιλος Μουσικοφίλων “Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς” με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ναού, κ. Αντώνιο Πετρόπουλο που έψαλαν ύμνους & απολυτίκια.

Στην συνέχεια η μεικτή ενοριακή χορωδία του Ιερού Ναού με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Ναού, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια & μας ταξίδεψαν με την μελωδία τους….

Ο Πρωτοπρεσβύτερος, Νικόλαος Κουρασαντζής, συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο που προσήλθε, το προσωπικό της ενορίας για την συμπαράσταση και βοήθεια & συνέγραψε ποίημα για τα 100+1 χρόνια της Περαίας μας, το οποίο σύντομα θα δημοσιευθεί….

Η επετειακή εκδήλωση έκλεισε με λαϊκή μουσική με συντονιστή τον κ. Σάββα Καραμιχάλη & ο κόσμος χόρεψε, διασκέδασε με εδέσματα.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Θεόδωρος Τζέκος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ολία Βασιλάκη, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θερμαϊκού κ. Βαγγέλης Λαζαρίδης.

Δείτε όλη την εκδήλωση σε βίντεο: