Εθνική μπάσκετ: Με νίκη επί της Κροατίας πάει Ολυμπιάδα! (21:00) (BINTEO)

Εθνική μπάσκετ: Με νίκη επί της Κροατίας πάει Ολυμπιάδα! (21:00) (BINTEO)

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικεί απόψε στις εννέα, η εθνική Ελλάδας. Μετά την θριαμβευτική επικράτηση με 96-68 απέναντι στη Σλοβενία, η γαλανόλευκη καλείται να νικήσει την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, για να βρεθεί στο Παρίσι.

Οι Έλληνες διεθνείς αποθεώνονται από το κοινό του ΣΕΦ. Πρόσφεραν μία καθηλωτική παράσταση σε ένα παιχνίδι που άρχισε με μία αγκαλιά από δυο σούπερ σταρ του NBA.

Η γαλανόλευκη ήταν σαρωτική στην πρώτη περίοδο. Ο Γιάννης τρομοκρατούσε τους Σλοβένους κάτω από το καλάθι και η επίσημη αγαπημένη βρέθηκε να προηγείται με 13-0 στο πρώτο τρίλεπτο.

Εντυπωσιακή αλλά και ουσιαστική η εθνική έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 18 πόντων. 32-14 με buzzer beater του Τολιόπουλου από το σπίτι του.

Ο Ντόντσιτς έβρισκε κλειστό το δρόμο προς το καλάθι. Η γαλανόλευκη συνέχισε να παίζει ασφυκτική άμυνα και οι Σλοβένοι να τα έχουν χαμένα. Καθηλωτική εμφάνιση από την εθνική που πήγε στα αποδυτήρια με το κολακευτικό για τους Σλοβένους 47-33.

Καταιγιστικό μπάσκετ και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους διεθνείς να πυροβολούν από παντού.

Ρεσιτάλ τριπόντων από την γαλανόλευκη στην τελευταία περίοδο και οι Σλοβένοι δεν προλάβαιναν να ανασάνουν.

Ο Γουόκαπ πέτυχε 19 πόντους. Απίθανος Τολιόπουλος με 17 και 4 στα 4 τρίποντα. 13 είχε ο Γιάννης, με το τελικό 96-68 να δείχνει τη μεγάλη δίψα της εθνικής για επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Το μοναδικό εμπόδιο που απέμεινε είναι η Κροατία.

Η οποία επικράτησε δύσκολα 80-77 της Δομινικανής Δημοκρατίας στον δεύτερο ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό. Ελλάδα και Κροατία θα διεκδικήσουν απόψε ένα εισιτήριο για το Παρίσι, με τζάμπολ στις 9 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.