Προφυλακίστηκαν οι διαρρήκτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Προφυλακίστηκαν οι διαρρήκτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου
SONY DSC

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι 5 από τους συνολικά 6 κατηγορούμενους, μετά τις απολογίες τους, για τις διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Άλλος ένας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην ίδια ανακρίτρια.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, και για τη διάρρηξη που έκαναν προ ημερών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, έχοντας πάρει μαζί τους και το αυτοκίνητο της υπηρεσίας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, οι πέντε προφυλακίστηκαν σήμερα, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμορία, διακεκριμένες διαρρήξεις, ληστρική κλοπή και για μια σειρά άλλων αδικημάτων.

Οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται ότι διέπραξαν μέσα σε έναν μήνα συνολικά 36 διαρρήξεις, ληστείες και κλοπές, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πέντε από τα έξι μέλη της σπείρας είναι γνωστοί στις αρχές, καθώς είχαν συλληφθεί για ανάλογες πράξεις πέρυσι και μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι… ξανάπιασαν δουλειά. Οι τρεις από αυτούς είναι αδέλφια.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν συλληφθεί ξανά και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι κατηγορούμενοι τότε αποζημίωσαν τα θύματα τους. Καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση τους να είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών.

Αφήστε μια απάντηση