Στην Ταϊλάνδη με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

Στην Ταϊλάνδη με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στο πρώτο ταξίδι μας στην Ταιλάνδη ξεκινήσαμε φυσικά από την Bangkok περιηγηθήκαμε στους ναούς και τα κανάλια της και στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak και πήγαμε στην παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ την Ayuthaya άλλοτε το καλλιτεχνικό, πνευματικό και στρατιωτικό κέντρο όλης της περιοχής, έδρα 33 βασιλιάδων του Σιάμ, που ήταν χτισμένη στην συμβολή τριών ποταμών.

Στο δεύτερο ταξίδι μας ξεκινήσαμε από το Phuket με τις όμορφες παραλίες τις πλούσιες φυτείες καουτσούκ και ανανά με τους καταρράκτες και τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.Πήγαμε στον κόλπο Phang Nga με τους ασβεστολιθικούς βράχους με τα παράξενα σχήματα και στα δύο νησιά Phi Phi, που το ένα είναι τόπος συλλογής φωλιών από τα πετροχελίδονα, που αποτελούν ιδιαίτερο τοπικό έδεσμα.

Και στο τρίτο ταξίδι ξεκινήσαμε από το Chiang Mai στα βόρεια της χώρας με τους δεκάδες βουδιστικούς ναούς και επισκεφτήκαμε και ένα χωριό της φυλής Meo. και συνεχίσαμε για την καρδιά της Βόρειας Ταιλάνδης το Mae Hong Son ένα σταυροδρόμι στους δρόμους των φυλών των λόφων και των εμπόρων του οπίου.

Πήγαμε στην περιοχή των συνόρων με την Βιρμανία ΄όπου ζουν εδώ και αιώνες οι ορεινές φυλές και επισκεφτήκαμε την φυλή Lahu αλλά ανακαλύψαμε και την φυλή Karen,που παρουσιάζει ένα από τα πιο σπάνια ανθρωπολογικά φαινόμενα καθώς οι γυναίκες από μικρά παιδιά αρχίζουν να τοποθετούν σταδιακά στον λαιμό τους βαριά χάλκινα δαχτυλίδια,που δεν βγαίνουν ποτέ και με το πέρασμα των χρόνων δημιουργείται ένας μεταλλικός λαιμός 25-30 εκ. διαμορφώνοντας μία εντελώς εξωπραγματική εικόνα,Σε ΄ένα από τα τρία χωριά των Karen που είναι προσβάσιμι μόνο από το ποτάμι φτάσαμε ακπλουθώντας ένα μονοπάτι μέσα στην ζούγκλα πάνω στην πλάτη ελεφάντων και πλησιάσαμε στο χωριό από το ποτάμι με πιρόγα.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680 .