Ο Δήμος Θερμαϊκού από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα με “έξυπνα υδρόμετρα”

Ο Δήμος Θερμαϊκού από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα με “έξυπνα υδρόμετρα”

Ο Δήμος Θερμαϊκού θα γίνει από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που θα εγκαταστήσει μηχανισμό “έξυπνων υδρομέτρων”! Το έργο πέρασε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του.

Τι είναι όμως τα “έξυπνα υδρόμετρα” που θα διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών του Δήμου μας;

Πρόκειται για την αντικατάσταση του παλιάς τεχνολογίας μετρητικού εξοπλισμού με υδρόμετρα νέας τεχνολογίας, χωρίς κινούμενα μέρη («έξυπνοι» υδρομετρητές). Ο καταναλωτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση του νερού και τις χρεώσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό του χώρο, να ειδοποιείται αυτόματα για τυχόν διαρροή και να ενημερώνεται για επικίνδυνη πτώση της θερμοκρασίας του υδρομέτρου.

Επίσης, ο εκσυγχρονισμός των υδρομέτρων κι η αντικατάστασή τους με τα «έξυπνα» υδρόμετρα αποτελεί «κλειδί» για τη διαμόρφωση του νέου, «έξυπνου» χάρτη υδροδότησης και μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά άλλων επενδύσεων σε έργα διαρρυθμίσεων του δικτύου ύδρευσης του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος και θα εγκατασταθεί εξοπλισμός και συσκευές παρακολούθησης για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Με τον τρόπο αυτόν θα μειωθεί το μη τιμολογούμενο νερό και θα εξοικονομηθεί επιπλέον υδατικός πόρος. Παράλληλα, τα έξυπνα υδρόμετρα, πέρα από τη βέλτιστη διαχείριση του νερού, θα συμβάλουν και στην επίτευξη μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας, αφού π.χ. τα αντλιοστάσια θα καταναλώνουν ενέργεια με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση