Μαυρομάτης: “Ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας”

Μαυρομάτης: “Ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας”

Ενα άκρως κοινωνικό ζήτημα θίγει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός “Νέα Πορεία”. Πρόκειται για την περικοπή των χρηματοδοτήσεων σε ΔΗΠΠΑΚΥΘ και ΔΗΚΕΘ, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα σε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας. Η παράταξη του Γιάννη Μαυρομάτη διερωτάται με νόημα την παρούσα διοίκηση: ” τι μπορεί να σας ενδιαφέρει περισσότερο από τον ΑΝΘΡΩΠΟ;”.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Τα Νομικά πρόσωπα του δήμου με αντικείμενο κατά κύριο λόγο την Κοινωνική πολιτική, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Π/Υ του 2021 υποχρηματοδοτούνται από την δ/ση του δήμου.
Συγκεκριμένα:

Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ κατά 200.000€ και η ΔΗΚΕΘ κατά 300.000€.

Όλα αυτά γίνονται για να εξοικονομηθούν πόροι για την πληρωμή των μεγάλων συμβάσεων (πράσινο, ογκώδη, κ.α) σε βάρος της σωστής λειτουργίας των 2 Νομικών προσώπων και κατ’ επέκταση των πολιτών.

Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν δράσεις σύμφωνα με το καταστατικό τους μειώνοντας κατά πολύ την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου καθώς και την προβολή του.

Με αυτή την τακτική θα ισοπεδώσουν τον κοινωνικό ιστό που στήσαμε και υποστηρίξαμε τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ισχυρές κοινωνικές δομές για τους πολίτες, όπως το Κοινωνικό φαρμακείο, το Συσσίτιο, το Κοινωνικό παντοπωλείο, ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο κοινότητας, 5 νέα ΚΔΑΠ, αντί να υποστηριχτούν οικονομικά σ ‘αυτούς ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Πόσο δε μάλλον σε μια Δημοτική επιχείρηση που την εξυγιάναμε οικονομικά ξεπληρώνοντας υποχρεώσεις 2.000.000€ και πλέον και μάλιστα διεκδικώντας δικαστικά δικαιωθήκαμε και επιστρέφουμε στα ταμεία της επιχείρησης ποσά που ξεπερνούν το 1.800.000€

Κύριοι της διοίκησης τι μπορεί να σας ενδιαφέρει περισσότερο από τον ΑΝΘΡΩΠΟ;”

Αφήστε μια απάντηση