Ο Φιλέας Φογκ στη Γαλλική Πολυνησία: Ένα ταξίδι στα ωραιότερα νησιά του κόσμου (ΦΩΤΟ)

Ο Φιλέας Φογκ στη Γαλλική Πολυνησία: Ένα ταξίδι στα ωραιότερα νησιά του κόσμου (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Το ταξίδι ξεκίνησε από την Tahiti και την πρωτεύουσα της Papeete. Και συνεχίστηκε στο ωραιότερο ίσως νησί του κόσμου την μαγευτική Bora-Bora, που ο James Cook χαρακτήρισε ως το “διαμάντι του Ειρηνικού”. Ένα πανέμορφο καταπράσινο πετράδι βουτηγμένο στο γαλαζοπράσινο φόντο της λιμνοθάλασσας με τις δύο πράσινες βασάλτινες κορυφές να πλαισιώνονται από τα κρυστάλλινα νερά.

Με συνολικό μήκος 6,5 και πλάτος 4 χιλιόμετρα η Bora-Bora φαίνεται κυριολεκτικά σα να αναδύεται από την θάλασσα. Ένα τοπίο με μπλε και πράσινα χρώματα όπου κολυμπάς συντροφιά με τα αργοκίνητα σαλάχια και τους ακίνδυνους κιτρινόφτερους καρχαρίες αλλά και τα εκατοντάδες πολύχρωμα ψάρια που τριγυρίζουν στους κοραλιογενείς υφάλους.

Και στη συνέχεια η Moorea με την τουρκουάζ λιμνοθάλασσα όπου καταλήγουν τα απότομα βουνά με τους ηφαιστειακούς κώνους και όπου απολαμβάνεις μία από τις μαγευτικότερες θέες του Νότιου Ειρηνικού με βαθυγάλανους κόλπους να εισχωρούν αρμονικά στο καταπράσινο εσωτερικό του νησιού.

Σε μία δεύτερη φορά στην Πολυνησία με μία βολική πτήση από το Νησί του Πάσχα βρεθήκαμε πρώτα στην Rangiroa την δεύτερη μεγαλύτερη ατόλλη του κόσμου με τα 240 νησάκια της καλυμμένα με κοκοφοίνικες γύρω από μία τουρκουάζ λιμνοθάλασσα με υπέροχες ροζ παραλίες και κάθε είδους ψάρια και πολύχρωμα κοράλλια.

Και καταλήξαμε στο Manihi το πιο απομακρυσμένο νησί της Πολυνησίας και κέντρο καλλιέργειας μαύρων μαργαριταριών (που στη πραγματικότητα δεν είναι μαύρα αλλά ιριδίζουν), που σαν το βλέπεις από ψηλά μοιάζει με ένα καλοφτιαγμένο περιδέραιο απλωμένο σε ένα μπλε βελούδινο μαξιλάρι.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε εικόνες από τα παραδεισένια νησιά αλλά και από το μουσείο του Gaugen .

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

Αφήστε μια απάντηση