Τσαμασλής: “Πιθανή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων”

Τσαμασλής: “Πιθανή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων”

Μετά τη γενική κατακραυγή και προ του φάσματος να χάσει τη μπάλα από τα πόδια του, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, προέβη σήμερα Κυριακή, σε δήλωση, βάσει της οποίας τονίζει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για πιθανή αναστολή λειτουργίας των σχολείων της περιοχής μας, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επιμένει όμως (και αυτό προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση) πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

” Αγαπητοί συνδημότες,
γνωρίζετε πλέον πως αφουγκράζομαι τις ανάγκες σας και επιθυμώ την υγεία και την καθημερινή σας διευκόλυνση.
Έτσι, παρά το γεγονός πως το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς η δικαιοδοσία αυτή βάσει του Νόμου ανήκει σε φορείς όπως η Διεύθυνση Υγείας της ΠΚΜ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ο ΕΟΔΔΥ, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση που έχει προκύψει και κατανοώντας την ανησυχία σας, έχω προβεί σε συντονισμένες παρεμβάσεις και ενεργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για πιθανή προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων, παρόλο που η κατάσταση είναι υπο έλεγχο, ώστε να υπάρξει ανακοπή σε ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Τσαμασλης”.

Αυτό που δεν λέει στη δήλωσή του είναι ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων στην Ιχθυόσκαλα, θέμα που “καίει” κυρίως τη Μηχανιώνα στην οποία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Αναμένουμε αναλυτική ενημέρωση και όχι με το τσιγκέλι…

*Ο ΕΟΔΥ είναι με ένα Δ: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Προφανώς ο δήμαρχος μπέρδεψε τον ΕΟΔΥ με τον ΟΔΔΥ

Αφήστε μια απάντηση