Ο Φαίδων Βόβολης στο BestCity.gr: « Οι «Ελεύθεροι Ξανά» ξεσηκώνουν όλη τη χώρα!»

Ο Φαίδων Βόβολης στο BestCity.gr: « Οι «Ελεύθεροι Ξανά» ξεσηκώνουν όλη τη χώρα!»

Ο πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» στο BestCity.gr!

Ο Φαίδων Βόβολης, βρέθηκε στην περιοχή μας, μιλώντας για όλους και για όλα. Για την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, τους στόχους του κινήματός του, για το κλίμα που εισπράττει, ακόμα και για τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις φήμες που κυκλοφόρησαν. Εκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στον Δήμο Θερμαϊκού τον οποίο χαρακτήρισε περιοχή «φιλέτο»!

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Φαίδωνα Βόβολη:

-Πρόεδρε, καταρχήν δύο λόγια για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα. Τι εισπράττετε από τους πολίτες;

«Η πολιτική κατάσταση είναι για πρώτη φορά τόσο ρευστή στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί! Συνήθως ήταν δύο πόλοι: Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Εγινε μετά ΣΥΡΙΖΑ… Εχουν όμως την ίδια πολιτική και στη Μακεδονία και στο Αιγαίο, δηλαδή ο ένας σιγοντάρει τον άλλο. Δεν υπάρχουν διαφορές. Αρα, βλέπουμε μία Αριστερά η οποία, πλέον, δεν είναι Αριστερά και μία Νεά Δημοκρατία κεντροδεξιά η οποία δεν είναι κεντροδεξιά! Επί της ουσίας πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών με κάποιους αριστερούς μέσα… Το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ το ιστορικό και το ΚΚΕ μένει καθηλωμένο άοσμο, άχρωμο και άγευστο. Αρα, πρέπει να πάμε για κάτι νέο. Εμείς έχουμε φτιάξει ένα σχήμα το οποίο ξεσηκώνει όλη τη χώρα, μην έχοντας σχέση εσκεμμένα ούτε με δεξιά, ούτε αριστερά. Τα έχουμε ξεπεράσει αυτά και πάμε στο δίλημμα πατριώτες «εναντίον» παγκοσμιοποιητών».

-Επειδή ο κόσμος έχει φτάσει πολιτικά σε ένα τέλμα, μη πιστεύοντας κανέναν. Γιατί να έρθει στους «Ελεύθερους Ξανά»;

«Είναι πάρα πολύ απλό! Θα έρθει σε εμάς επειδή ακριβώς δεν πιστεύει! Επειδή ήμασταν μέσα στο τέλμα και δεν βλέπαμε τίποτα. Και μας λέγανε «σηκωθείτε απ΄ τον καναπέ να κάνουμε κάτι». Επειδή ακριβώς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί κι επειδή, αν κοιτάξετε το πρόγραμμά μας, το 80% των επιδοτήσεων θέλουμε να το δίνουμε σε ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Δεν είμαστε δεσμευμένοι… Για αυτό τους καλούμε να έρθουν σ΄ εμάς! Αν δεν θέλουν εμάς, μπορούν να πάνε σ΄ αυτούς που υπάρχουν τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

-Για να το ξεκαθαρίσουμε: Οι «Ελεύθεροι Ξανά» είναι αντιεμβολιαστικό κίνημα; Ναι ή όχι;
«Όχι. Δεν έχουμε καμία σχέση με αντιεμβολιαστές. Ο εμβολιασμός, το΄ χω ξαναπεί, γενικά οι εμβολιασμοί, έχουν σώσει τους ανθρώπους. Εμείς πήραμε θέση εναντίον της υποχρεωτικότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεμβολιαστές. Εγώ για παράδειγμα, ως γιατρός εμβόλια προτείνω στους ανθρώπους, αλλά λέω όχι στην υποχρεωτικότητα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο…»

-Σχετικά με αυτή τη φήμη που κυκλοφόρησε περί σύμπραξης με τον Κυριάκο Βελόπουλο και επειδή είναι ένα θέμα που συζητείται. Τελικά τι ισχύει και τι όχι;

«Ισχύει το εξής: Μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα σας πουν ότι μπορεί να κάνω σύμπραξη και με τον Λένιν! Αυτό από μόνο του μας δίνει οντότητα. Δεν βάζουν τον Βελόπουλο με κάποιο κίνημα που δεν έχει ποσοστά. Αρα, θέλουν να χτυπήσουν την αξιοπιστία του κινήματος. Λοιπόν το λέω ρητά: Δεν πρόκειται να ενωθούμε ποτέ με ανθρώπους που ήταν υπουργοί, βουλευτές, ανθρώπους που έχουν ψηφίσει μνημόνια και ανθρώπους που έχουν ψηφίσει «παρών» στην υποχρεωτικότητα. Αρα, δεν υπάρχει καμία περίπτωσης συνεργασίας με κανέναν Βελόπουλο».

-Είναι γεγονός πως οι «Ελεύθεροι Ξανά» έχουν διείσδυση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Ένα μήνυμα από εσάς σε αυτόν κόσμο;

«Ο κόσμος της Μακεδονίας έχει πληγεί περισσότερο απ΄ όλα τα κόμματα. Στο θέμα των Σκοπίων, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι, η ΝΔ έβγαινε στους δρόμους με τις σημαίες και μόλις έγινε κυβέρνηση τους πρόδωσε κι αυτή. Μεγαλύτερο πράγμα από το να μη τηρείς τον λόγο σου, δεν υπάρχει. Αν ήμουν κάτοικος Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε να ψηφίσω αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο, δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο. Δεν σας λέω για την ανεργία, κυρίως στη δυτική Μακεδονία…»

-Να κλείσουμε με δυο λόγια για την περιοχή μας στην οποία βρεθήκατε;

«Αυτή η περιοχή η δική σας εδώ, ο Δήμος Θερμαϊκού, είναι ένα φιλέτο που μπορεί να φτιαχτεί και να αποδώσει χρήματα στους ντόπιους. Μ΄ άρεσε πάρα πολύ και η Περαία και όλη η ακτογραμμή!».

Αφήστε μια απάντηση