Αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης η μείωση του πληθυσμού στον Δήμο μας

Αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης η μείωση του πληθυσμού στον Δήμο μας

Δυστυχώς ένα θέμα που αφορά όλους μας, εδώ στον Δήμο Θερμαϊκού, γίνεται αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης με στόχο την αποκόμιση μικροπολιτικών “κερδών”.

Μόνο που αυτό το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει σε αυτή την… κατηγορία.

Δύο παρατάξεις έβγαλαν το συμπέρασμα πως για την μείωση του πληθυσμού στον Δήμο μας ευθύνεται η διοίκηση η οποία δεν φρόντισε να διαδώσει το μήνυμα της απογραφής.

Βεβαίως, ουδείς αναφέρει πως επί έναν και πλέον χρόνο όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (και όχι μόνο) εξέπεμπαν συνεχώς μηνύματα αναγκαιότητας απογραφής στον τόπο του καθενός και της σημαντικότητας που υπήρχε για να συμβεί αυτό.

Για την οικονομία της κουβέντας, ακόμη κι αν υποθέσουμε πως πράγματι η διοίκηση αμέλησε να διαδώσει το μήνυμα της απογραφής, εκεί οφείλεται, άραγε, η μείωση του πληθυσμού κατά 4814 κατοίκους;

Ας είμαστε ειλικρινείς…

Μιλάμε για μια απογραφή η οποία αφορά την δεκαετία 2011-2021. Την δεκαετία, δηλαδή, της οικονομικής κρίσης. Χιλιάδες νέα ζευγάρια τα οποία πηγαινοέρχονταν στη Θεσσαλονίκη για την εργασία τους, έχοντας επιλέξει ως τόπο μόνιμης κατοικίας τους την περιοχή μας, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. Ο Δήμος Θερμαϊκού, την ώρα που πήγαινε να γίνει κανονικό προάστιο της πόλης, επέστρεψε σε τόπο θερινής κατοικίας και ημερήσιας καλοκαιρινής “απόδρασης”.

Η υπογεννητικότητα είναι επίσης ένας τομέας στον οποίο ουδείς αναφέρεται. Και βεβαίως αυτό δεν αποτελεί “προνόμιο” μόνο του Δήμου Θερμαϊκού. Η Ελλάδα, συνολικά ως χώρα γερνάει. Δεν γεννιούνται παιδιά με την συχνότητα που θα θέλαμε και μοιραία αυτή η κατάσταση αφήνει το αποτύπωμά της και στον πληθυσμό της χώρας. Γιατί ο Δήμος Θερμαϊκού να αποτελεί εξαίρεση;

Υπάρχουν κι άλλες αιτίες που όλοι μαζί πρέπει να ψάξουμε να τις βρούμε. Αυτό οφείλουν να κάνουν και οι τοπικοί μας άρχοντες. Η κουβέντα πρέπει να ανοίξει άμεσα σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Με πρόθεση όμως πραγματικής κουβέντας και όχι… ζούγκλας, όπως συμβαίνει τελευταία.

Διότι, το θέμα είναι σοβαρό και δεν λύνεται απλά με μία ή δύο πρόχειρες ανακοινώσεις…

Αφήστε μια απάντηση