Η ιδιαίτερη σχέση του Αντώνη Ζαβέρκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η ιδιαίτερη σχέση του Αντώνη Ζαβέρκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, στον Δήμο Θερμαϊκού, έδωσε την ευκαιρία στον Αντώνη Ζαβέρκο να συναντήσει ξανά έναν ιεράρχη με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών.

Η ιδιαίτερη σχέση του προέδρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ με τον Πατριάρχη έχει την αφετηρία της πριν από πολλά χρόνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στο Φανάρι και μέσα από την κουβέντα αναπτύχθηκε μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση.

Υπήρξαν κι άλλες συναντήσεις, όπως και η σημερινή. Παρά το ασφυκτικό πρόγραμμά του, ο κ. Βαρθολομαίος, βρήκε λίγο χρόνο να συνομιλήσει μαζί του και να μάθει τα νέα του.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση σεβασμού του Ζαβέρκου προς το πρόσωπο του Πατριάρχη: “Επίτιμος Δημότης του Δήμου Θερμαϊκού είναι πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα υποδεχτήκαμε στο Δήμο μας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου. Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποφασίσθηκε η ανακήρυξή του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Θερμαϊκού”.

Αφήστε μια απάντηση